Skip to main content

WorldSkills Shanghai 2021 siirtyy vuoteen 2022

Koronapandemia on vaikuttanut WorldSkills-kilpailujen järjestämiseen. Muutoksista päätettiin WorldSkillsin Internationalin ylimääräisessä yleiskokouksessa.

WorldSkillsin ylimääräinen yleiskokous on päättänyt 3.11.2020 muutoksista WorldSkills-kilpailujen järjestämiseen. Suomea edustivat virallinen delegaatti Seija Rasku ja tekninen delegaatti Hannu Immonen.

Yleiskokouksen tekemät päätökset

Vallitsevan koronapandemian vuoksi syksyksi 2021 suunniteltu WorldSkills Shanghai 2021 -kilpailu siirretään pidettäväksi syys-marraskuussa 2022. Samalla sen nimi muuttuu muotoon WorldSkills Shanghai 2022. Kilpailun tarkemmat päivämäärät päätetään myöhemmin.

Kokous päätti nostaa kilpailun ikärajaa vuodella. WorldSkills Shanghai 2022 -kilpailuun saavat osallistua kaikki ne kilpailijat, jotka olivat ikänsä puolesta kelpoisia osallistumaan vuoden 2021 kilpailuun. Ikärajan muutos ei ole pysyvä, vaan se koskee vain seuraavaa WorldSkills-kilpailua.

Kaikki WorldSkillsin tapahtumat ja niiden valmisteluaikataulut päätettiin siirtää noin vuodella eteenpäin. Jatkossa WorldSkills-kilpailut järjestetään parillisina vuosina. WorldSkills Shanghai 2022 -kilpailua seuraa WorldSkills Lyon 2024. Yleiskokoukset järjestetään kilpailujen välivuosina. Nykyisen hallituksen kausi pidentyy vuodella.

Suomen joukkue kootaan syksyllä 2021

WorldSkills Shanghai -kilpailun siirtyminen aiheuttaa sen, että Skills Finlandin jo aloittamat valmistelut joukkueen kokoamiseksi siirtyvät syksyyn 2021.

Eksperttihaku käynnistetään syksyllä 2021. Tänä syksynä auki olleeseen eksperttihakuun saapuneet hakemukset otetaan automaattisesti huomioon ensi syksyn haussa.

Lajipäälliköt ohjeistetaan järjestämään kilpailijoiden karsintakilpailut syksyllä 2021. Uudet lajipäälliköt valitaan alkuvuodesta 2021.

Tiedotamme tarkemmista päivämääristä, kun olemme saaneet vahvistuksen WorldSkills Shanghai -kilpailun uusista päivämääristä ja valmisteluaikataulusta.

Vuosi 2021 on WorldSkillsin innovaatioiden vuosi

Vuonna 2021 ei järjestetä isoja kansainvälisiä ammattitaitokilpailuja, vaan se on WorldSkillsin innovaatiovuosi. Osallistumme aktiivisesti WorldSkillsin kilpailujärjestelmän kehittämiseen ja kampanjoihin ammatillisen koulutuksen vetovoiman edistämiseksi.

Suomessa panostamme erityisesti kilpailu- ja valmennusjärjestelmän kehittämiseen. Toivomme, että koko Suomen Skills-verkosto on mukana tässä kehittämistyössä. Vuonna 2022 saamme taas yhdessä lähettää Suomen ammattitaitomaajoukkueen maailmalle näyttämään suomalaista ammatillista osaamista.

Kiitos yhteistyöstä ja joustavuudesta tässä epävarmassa ja muuttuvassa tilanteessa! Yhdessä teemme maailman parasta ammattiosaamista.

Lisätietoja

Skills Finlandin toiminnanjohtaja Eija Alhojärvi, 040 820 0126, eija.alhojarvi@skillsfinland.fi.

Suomen tekninen delegaatti Hannu Immonen, 050 594 8260, hannu.immonen@turku.fi.

WorldSkills Internationalin tiedote