Skip to main content

Amispäiväkirjat: katso jaksot ja hae kakkoskaudelle

Nelosen kanavilla keväällä alkanut kymmenosainen Amispäiväkirjat seuraa seitsemän ammatillisessa koulutuksessa opiskelevan nuoren elämää opiskeluissa ja vapaa-ajalla. Haku sarjan toiselle tuotantokaudelle on käynnissä.

infoscreen 1920x1080_ryhma.jpg

Amispäiväkirjojen ensiesitys oli Livillä 7.5. ja seuraavalla viikolla Nelosen pääkanavalla. Lisäksi sarja on katsottavissa Ruutu-palvelusta.

Ensimmäisellä kaudella mukana olivat:

  • Suomen Diakoniaopistossa lähihoitajaksi opiskeleva Jenna Mylly
  • Salon seudun ammattiopistossa talonrakentajaksi opiskeleva Jerry Poutanen
  • Turun ammatti-instituutissa koneenasennusta opiskeleva Niilo Hongisto
  • Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa putkiasentajaksi opiskeleva Viljami Turve
  • Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa prosessitekniikkaa opiskeleva Jere Puikko
  • Omniassa autokorimekaanikoksi opiskeleva Elmeri Suominen
  • Keudassa kauneudenhoitoalaa opiskeleva Eerika Rautiala

 Amispäiväkirjat Ruutu-palvelussa

Toinen kausi tulossa – hae mukaan

Haemme nyt toiselle kaudelle uusia päähenkilöitä Skills Finlandin jäsenoppilaitoksista. Tuotantoyhtiö Nouhau Productions on mukana rekrytoimassa opiskelijoita ja päättää viime kädessä, ketkä valitaan mukaan ohjelmaan. Valittujen henkilöiden tulee olla positiivisia, ulospäinsuuntautuneita, ylpeitä valitsemastaan koulutusalasta ja valmiita käyttämään aikaa ohjelman tuotantoon sekä tuottamaan myös itse materiaalia (videoklippejä). Henkilöt antavat luvan kuvata myös omaa vapaa-aikaansa kotona ja harrastuksissa. Valituille henkilöille maksetaan kuvauksista palkkio.

Kunkin päähenkilön takana tulee olla ammatillinen oppilaitos. Lisäksi haetaan yhteistyökumppaniksi päähenkilön opiskelualalta seitsemää yritystä tai organisaatiota. Päähenkilö voi esimerkiksi olla työssäoppimassa kyseisessä yrityksessä. Oppilaitoksen tulee sitoutua ohjelman rahoitukseen 15–16 000 (+ alv) eurolla ja yrityksen/organisaation vähintään 25 000 (+ alv) eurolla.

Päähenkilöt (ja oppilaitokset ja yrityskumppanit) valitaan elo-lokakuun aikana, ohjelman tuotanto alkaa marraskuussa, uudet jaksot esitetään huhti-/toukokuussa 2024.

Mikäli oppilaitoksenne on kiinnostunut olemaan mukana, ota yhteys Maria Ekrothiin, maria.ekroth@skillsfinland.fi, puh. 040 707 9114.