Skip to main content

Taitaja-palkinnot rohkaisevat yrittäjyyden, kestävän kehityksen sekä työturvallisuuden huomioimiseen

Taitaja2024-tapahtumassa palkittiin vaatteenvalmistus, hevostenhoito ja puhdistuspalvelu yhteisten teemojen kiertopalkinnoilla.

Taitaja2024_Juhannustanssit_muotinäytös.jpg

Vaatteenvalmistus, kauneudenhoito, hiusmuotoilu ja floristiikka järjestivät päättäjäisiin muotinäytöksen, jossa esiteltiin kilpailutöitä. Kuva: Skills Finland / Anton Gaudillat (Savon ammattiopisto)

Taitaja-kilpailun yhteiset teemat ovat yrittäjyys, kestävä kehitys sekä työhyvinvointi ja työturvallisuus. Ne tulee olla selkeästi eriteltyinä ja perusteltuina kaikissa lajeissa lajikuvauksessa, tehtävissä ja arviointikriteereissä. Lisäksi ne tulee esitellä kilpailijoille ja yleisölle.

Taitaja-palkinnoilla palkitaan lajit, joissa teemat toteutuvat ja näkyvät parhaiten. Palkinnoista päättävät arvioijat käyvät läpi kaikki lajit ja valitsevat haastatteluun kolme mielestään parasta. Nämä haastatellaan finaaliviikolla ja kunkin kolmen kategorian voittajat palkitaan päättäjäispäivänä kiertopalkinnolla ja kunniakirjoilla.

Kestävä kehitys: hevostenhoito

Kestävän kehityksen palkinto meni hevostenhoidolle, joka järjestettiin etälajina Ylä-Savon ammattiopiston Ysaon Hingunniemen toimipisteessä. Kestävän kehityksen arvioijina toimivat Anu Salo Savon ammattiopistosta ja Katja Katajamäki Skills Finlandista. Arvioijat kiinnittivät huomiota muun muassa siihen, miten eläinten hyvinvointi oli otettu huomioon lajissa ja miten resurssitehokkuus oli viimeistä naulaa myöten kunnossa.

Lue lisää: Hevostenhoitolaji painotti eläinten ja ihmisten hyvinvointia

Työturvallisuus ja työhyvinvointi: puhdistuspalvelu

Työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin palkinnon sai puhdistuspalvelu, josta palkintoraati totesi muun muassa, että perehdytyksessä ohjattiin oikeisiin ergonomisiin työmenetelmiin ja opastettiin myös robotiikan, koneiden, laitteiden ja aineiden oikea käyttö. Työhyvinvoinnissa oli kiinnitetty huomiota tasavertaiseen kohtaamiseen, työilmapiiriin ja yhteistyöhön.

Skills Finland jakaa Työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin palkinnon yhteistyössä LähiTapiolan kanssa. Palkinnon arvioijat olivat Eeva Koskela LähiTapiolasta ja Tiina Kammonen Savon ammattiopistosta.

Lue lisää: Puhdistuspalvelu toi uuden teknologian kilpailutehtäviin

Yrittäjyys: vaatteenvalmistus

Skills Finland jakoi Yrittäjyyden Taitaja-palkinnon yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa ja Yrittäjyyden Taitaja-palkinnon arvioijina toimivat Mikko Kinnunen Suomen Yrittäjistä ja entinen kilpailija, yrittäjä Eemil Pakarinen EP Steel & Machinestä.

Arvioijat korostelivat valinnan perusteluissa tiiviistä yritysyhteistyötä, asiakaspalvelua korostavaa tehtävää ja laajasti yrittäjyyttä korostavaa arviointia. Myös taukonurkkaus ”mummolaa” myöten luovalla, kokeilevalla ja esteettisellä otteella toteutettu lajialue sai kiitosta.

Lue Lisää: Yritysyhteistyö ja luovuus kukoistivat vaatteenvalmistuksessa

Lisätietoa

Katja Katajamäki

Viestintäpäällikkö
040 732 0691
katja.katajamaki@skillsfinland.fi