Skip to main content

Taitaja2023-kilpailussa menestyneet koulutuksen järjestäjät palkittiin

Skills Finland palkitsi Taitaja-kilpailussa parhaat pisteet saaneet koulutuksen järjestäjät OKM:n valtakunnallisessa ammatillisen koulutuksen seminaarissa Kotkassa.

Taitaja2023_palkitut.jpg

Koulutuksen järjestäjien kolmen kärki palkittiin kukin, kunniakirjoin ja palkinnoin. Puiset palkinnot on suunnitellut ja tehnyt huonekalupuuseppälajin kansainvälinen ekspertti Marko Varjos Koulutuskeskus Salpauksesta.

Taitaja2023-kilpailu järjestettiin toukokuussa Espoossa. Kilpailuun osallistui opiskelijoita 49:stä ammatillisesta oppilaitoksesta ympäri Suomen.

Koulutuksen järjestäjät on asetettu paremmuusjärjestykseen mitalipisteiden mukaan. Järjestys saadaan pistelaskujärjestelmästä, joka laskee yhteen mitalien sekä keskitasoa parempien kilpailusuoritusten määrän erilaisin painotuksin.

Taitaja2023 Espoo -kilpailun kymmenen menestyneintä koulutuksen järjestäjää ovat:

1. Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
2. Omnia
3. Riveria
4. Turun ammatti-instituutti
5. Savon ammattiopisto
6. Gradia ja OSAO jaetulla sijalla
8. Ylä-Savon ammattiopisto YSAO
9. Keuda
10. WinNova

Koko kilpailun parhaat pisteet saavutti kilpailija Sheri Latvala Kiipulan ammattiopistosta. Hän sai TaitajaPLUS liiketoiminta -lajissa huippupisteet 99/100 ja voitti lajissaan kultaa.

Vuoden 2023 Tsemppari-palkinto luovutettiin Ylä-Savon ammattiopisto YSAOlle. Palkinnon otti vastaan Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Kari Puumalainen (kuvassa). Valintaa perusteltiin seuraavasti:Tsemppari2023_YSAO.jpg ”Pienehkö oppilaitos, joka lähettää kokoonsa nähden paljon kilpailijoita Taitaja-semifinaaleihin ja myös itse järjestää aktiivisesti semifinaaleja. Semifinalisti- ja finalistimäärät ovat kasvaneet hienosti edellisestä vuodesta. YSAO on myös ollut kahtena edellisenä vuotena tuloslistan TOP 10:ssä.”

Tsemppari-palkinnon tarkoituksena on kannustaa erityisesti pienempiä koulutuksen järjestäjiä. Tunnustus annetaan koulutuksen järjestäjälle, joka on kasvattanut huomattavasti Taitaja-semifinaaliin ilmoitettujen määrää, on ylipäätään ilmoittanut kokoonsa nähden paljon kilpailijoita semifinaaleihin tai muulla tavoin osoittanut kyseisenä vuonna erityistä aktiivisuutta Taitaja-toiminnassa. Tunnustuksen saajan päättää Skills Finlandin hallituksen asettama palkitsemistyöryhmä.

Taitaja2023-kilpailussa parhaiten menestyneet koulutuksen järjestäjän Tampereen seudun ammattiopisto Tredun koulutusjohtaja Regina Blom toteaa kiitospuheessa:

"Tredussa on panostettu kilpailutoimintaan systemaattisesti niin opettajien roolia vahvistamalla kuin opiskelijoiden rohkeutta ja kehittymishalukkuutta kannustamalla. Tällä työllä pyrimme myös nostamaan ammattiosaamisen ja ammatillisen koulutuksen houkuttelevuutta ja imagoa niin, että se saisi ansaitsemansa aseman suomalaisessa koulutuskeskustelussa. Huippuosaajia tehdään ammatillisessa koulutuksessa.

Arvostamme Tredussa Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Skills Finlandin kanssa tehtävää yhteistyötä, jonka avulla kilpailutoiminta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin mahdollistuu. Tässä yhteydessä haluamme kiittää myös muita tahoja, jotka ovat tukeneet kilpailutoimintaamme sekä kilpailuihin osallistuneita ja menestyneitä opiskelijoitamme."

Katso kiitospuhe kokonaisuudessaan Skills Finlandin YouTube-kanavalla.

Lisätietoja

Katja Katajamäki
viestintäpäällikkö
katja.katajamaki@skillsfinland.fi
040 732 0691