Skip to main content

Suomen joukkue osallistuu Abilympics-ammattitaitokilpailuun Ranskassa – ”Ainutlaatuinen tilaisuus oppia”

Suomen ammattitaitomaajoukkue edustaa Suomea kansainvälisessä Abilympics-kilpailussa Metzissä maaliskuussa 2023. Joukkueeseen kuuluu 13 oman alansa huippuosaajaa.

IA_joukkue_Skilly.jpg

Suomen ammattitaitomaajoukkue osallistuu Abilympics-ammattitaitokilpailuun Metzissä maaliskuussa 2023. Kuva: Roni Rekomaa / Skills Finland

Kansainvälinen Abilympics-kilpailu on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville ammattilaisille. Suomen joukkueeseen kuuluu 13 oman alansa ammattilaiseksi opiskelevaa nuorta. He osallistuvat kukin ammattialansa taitoja mittaaviin lajeihin, joita ovat esimerkiksi viherrakentaminen, valokuvaus, puhdistuspalvelut, kokki ja julisteen suunnittelu.

Opetusministeri Li Andersson lähetti joukkueen matkaan perjantaina 17.2. järjestetyssä tilaisuudessa, jossa oli mukana joukkueen tukijoita ja yhteistyökumppaneita.

– Maailmanmestaruuskilpailuun osallistuminen tulee olemaan hieno kokemus, joka rikastuttaa sinua ihmisenä ja vahvistaa ammattitaitoasi. Kisoissa tulet kohtaamaan myös kilpailijoita, jotka ovat sinua vanhempia ja kokeneempia. Voit kuitenkin luottaa itseesi ja hyvään suomalaiseen ammatilliseen koulutukseen. Matka on varmasti myös ainutlaatuinen mahdollisuus saada uusia kansainvälisiä ystäviä ja oppia heiltä. Kaiken kaikkiaan kilpailuun osallistuminen on tilaisuus oppia uutta ja vahvistaa omaa osaamistaan, ministeri Andersson totesi juhlapuheessaan kilpailijoille.

Kilpailijat ovat valmentautuneet omissa oppilaitoksissaan opettajiensa johdolla.

– Suomen tavoitteena on kilpailuun osallistumisen kautta kehittää ammatillista erityisopetusta. Siksi Suomen joukkueeseen kuuluu vain ammattiin opiskelevia nuoria, vaikka ikärajaa kilpailussa ei ole, kertoo joukkueenjohtaja Petri Hämäläinen. Toisena joukkueenjohtajana toimii Anu Kilkku.

Kansainvälinen Abilympics-kilpailu

Kansainvälinen Abilympics-kilpailu järjestetään Ranskan Metzissä 24.–25.3.2023. Kilpailuun osallistuu noin 400 kilpailijaa 27 maasta. Lajeja on yhteensä 44, ja Suomen joukkue osallistuu niistä yhdeksään.

Suomi on osallistunut kansainväliseen Abilympics-kilpailuun vuodesta 2007. Edellisen kerran kilpailu järjestettiin vuona 2016 Ranskan Bordeaux’ssa.

Suomen ammattitaitomaajoukkueen osallistujat tulevat viidestä eri ammatillisesta oppilaitoksesta. Mukana on kilpailijoita ja tuomareita Ammattiopisto Livestä, Ammattiopisto Luovista, Ammattiopisto Spesiasta ja Kiipulan ammattiopistosta.

Lisätietoa

Tutustu kilpailijoihin

Tapahtuman viralliset verkkosivut

Joukkueenjohtaja Petri Hämäläinen, p. 040 319 3124, petri.hamalainen@luovi.fi

Viestintäpäällikkö Katja Katajamäki, p. 040 732 0691, katja.katajamaki@skillsfinland.fi