Skip to main content

Skills-lajipäälliköt ja -huippuvalmentajat kaudelle 2024–2026 nimetty

Kansainvälinen kilpailutoiminta jatkuu 30 lajissa.

kauneudenhoito_karsinnat_1920.jpg

Lajipäälliköiden tehtäviin kuuluu muun muassa kilpailijakarsintojen järjestäminen kansainvälisiin kilpailuihin. Kuva kauneudenhoidon WorldSkills Lyon 2024 -karsinnoista. Kuva: Laura Luomalehto / Skills Finland.

Skills Finlandin huippuvalmennusjärjestelmä kehittää ammatillista opetusta ja tukee kansainvälisissä ammattitaitokilpailuissa menestymistä. Lajikohtaisesta valmennustoiminnasta vastaavat koulutetut Skills-lajipäälliköt ja -huippuvalmentajat yhteistyössä eksperttien ja muiden yhteistyökumppanien kanssa. Koko toimintaa johtaa Skills Finlandin huippuvalmennuspäällikkö.

Skills Finland järjesti marraskuussa 2023 avoimen haun, jossa etsittiin toimijoita seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Lue lisää hausta.

Skills-lajipäälliköt johtavat ja koordinoivat lajien kansainvälistä kilpailutoimintaa Suomessa. Lajipäälliköitä nimettiin yhteensä 30, eli seuraavan kolmivuotiskauden ajan kansainvälistä kilpailutoimintaa toteutetaan näissä lajeissa. Seuraavan kerran lajipäälliköksi voi hakea marraskuussa 2026.

Skills-lajipäälliköt 2024–2026 (pdf)

Skills-huippuvalmentajat toimivat lajipäällikön kanssa tiiviissä yhteistyössä toteuttaen lajikohtaista valmennusta kohti kunkin opiskelijan ammatillista huipputasoa. Huippuvalmentajia voidaan nimetä useita samaan lajiin ja tehtävään voi hakea myös kauden aikana. Huippuvalmentajia nimettiin yhteensä 15.

Skills-huippuvalmentajat 2024–2026 (pdf)

Skills-huippuvalmennusyksikkö on organisaatio, joka toimii lajipäällikön tai huippuvalmentajan taustatahona ja on täten sitoutunut toteuttamaan huippuvalmennusta oman henkilöstöresurssiensa kautta. Huippuvalmennusyksiköitä nimettiin yhteensä 23.

Skills-huippuvalmennusyksiköt 2024–2026 (pdf)

Lisätietoa

Teija Ripattila
huippuvalmennuspäällikkö
040 455 2020
teija.ripattila@skillsfinland.fi