Skip to main content

Kutsu oppilaitoksille tekemään Abilympics & Taitaja 2027 -suurtapahtumaa

Kansainvälinen Abilympics-kilpailu järjestetään yhdessä Taitajan kanssa Helsingin Messukeskuksessa toukokuussa 2027.

International Abilympic Federationin jäsenmaat valitsivat lokakuussa Skills Finlandin Abilympics 2027 -kilpailun järjestäjäksi, ja tartumme innolla tähän ainutlaatuiseen mahdollisuuteen. Abilympics on kansainvälinen ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville ammatillisille osaajille.

Kilpailu järjestetään yhdessä Taitaja2027-tapahtuman kanssa Helsingin Messukeskuksessa toukokuun ensimmäisellä viikolla vuonna 2027. Tulossa on huikea suurtapahtuma, jossa Suomi pääsee näyttämään myös muulle maailmalle suomalaisen ammatillisen koulutuksen korkeaa tasoa ja osaamista. Abilympicsin kautta voidaan myös entistä paremmin nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluun erityistä tukea tarvitsevien ammattilaisten oikeutta päästä mukaan työelämään ja sitä osaamista, mitä heillä on tarjota työelämän tarpeisiin.

Suurtapahtuma toteutetaan Skills Finlandin ja oppilaitosten yhteistyönä niin, että vastuita lajien ja oheistoimintojen tekemisessä jaetaan oppilaitosten kesken. Skills Finland on aloittanut keskustelut ammatillisten erityisoppilaitosten ja pääkaupunkiseudun oppilaitosten kanssa marraskuussa. Tapahtuma on kuitenkin herättänyt kiinnostusta myös muualla Suomessa, joten yhteistyömahdollisuus avataan nyt kaikille ammatillisille oppilaitoksille. Tulossa on hieno yhteinen matka, johon toivomme mahdollisimman monen osallistuvan.

Jos oppilaitoksenne haluaa olla mukana tekemässä tätä historiallista tapahtumaa, olkaa yhteydessä mahdollisimman pian toiminnanjohtaja Maria Ekrothiin, maria.ekroth@skillsfinland.fi, 040 707 9114.