Skip to main content

47 Leipuri / Bakery

Leipurit valmistavat sekä visuaalisesti näyttäviä että maultaan herkullisia leipomotuotteita leivistä piirakoihin ja makeisiin herkkuihin. Täydellisen leipomotuotteen valmistus vaatii hyvää raaka-ainetuntemusta sekä teknistä tietoa muun muassa paistoajoista ja -lämpötiloista.

Kilpailija Sofia Ratinen

Laji: Leipuri

Taustataho: Omnia

Instagram: @_sofia_bakes

Kilpailuaika ja -paikka: 10.–15.10.2022 Lucerne, Sveitsi

"Työskentelen Leipurin Oyj:llä ja suoritan samalla leipomoalan ammattitutkintoa leipomokisälliksi. Aikaisemmin olen opiskellut elintarvikealan perustutkinnon ja valmistunut leipuri-kondiittoriksi sekä kondiittorikisälliksi.

Aikaisempaa kisakokemusta minulla on Taitaja2020-semifinaaleista ja Rinkeli Grad Prix 2020 -kilpailusta. Lisäksi kuuluin Suomen EuroSkills 2020 -maajoukkueeseen.

Kilpailussa haluan erityisesti haastaa itseäni ja saada mieleenpainuvia kokemuksia. Haluan kehittää itseäni omalla alallani, mihin kilpaileminen on loistava tilaisuus. Kilpailut ovat myös mahtava mahdollisuus verkostoitua muihin oman alani ammattilaisiin.
WorldSkills-kilpailussa haluan vihdoin päästä näyttämään taitoni. Osallistumisellani haluan myös osoittaa kiitosta valmentajilleni ja lähipiirilleni kaikesta tuesta, jota he ovat minulle osoittaneet kuluneina vuosina kilpailujen peruuntuessa.

Treenaan kilpailuun valmennussuunnitelmani mukaan. Olemme valmentajieni kanssa laatineet ohjelman, jossa keskityn joka kuukausi omaan aihealueeseen. Suunnitelma päivittyy, kun lopulliset kisatuotteet ilmoitetaan, mutta ennen sitä pyrimme pitämään harjoittelun mahdollisimman monipuolisena.

Omassa lajissani on parasta sen monimuotoisuus. Mikään tuote ei ole koskaan samanlainen ja vain mielikuvitus on rajana. Omalla alallani arvostan myös kädentaitoja, jotka alkavat olla nykypäivänä entistä harvinaisempia.

Kisaharjoittelun ulkopuolella pidän liikunnasta ja mieleni harjoittamisesta. Liikunnassa suosin tanssia, uintia ja ulkoilua. Pyrin meditoimaan joka päivä. Mottoni on: If you can dream it, you can do it."

 

Ekspertti Esa Savolainen

Laji: Leipuri

Taustataho: Omnia

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Hanne Rissanen (Savon ammattiopisto), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat