Skip to main content

42 Teräsrakennetyöt / Construction Metal Work

Teräsrakenteet ovat tärkeitä kaikilla rakentamisen osa-alueilla itse rakennuksista torninostureihin. Kilpailija ymmärtää, miten eri terästyyppejä tulee käyttää ja miten niitä leikataan, liitetään ja hitsataan suunnitelmien mukaisesti.

Kilpailija Eetu Keltto

Laji: Teräsrakennetyöt

Taustataho: Gradia

"Opiskelen Gradia Jyväskylässä kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa levyseppähitsaajaksi.

Aiempaa kisakokemusta minulla on Taitaja2021-kilpailusta, jossa voitin pronssia. Osallistun myös Taitaja2022-kilpailuun. Vapaa-ajalla olen myös kilpaillut uppopallossa PM- ja MM-kilpailuissa.

Hain mukaan WorldSkills-joukkueeseen, sillä haluan saavuttaa huipun omassa osaamisessani. Minua kiehtoo olla paras siinä, mitä teen.

Valmentaudun koitokseen tekemällä vanhoja kilpailutöitä, jotka pyritään toteuttamaan kisatilanteen mukaisena. Lisäksi teen yksittäisiä tekniikkaharjoitteita.

Omassa lajissani on hienointa, kun työn tuloksen näkee saman tien, saa valmistaa käsillä asioita, joka päivä oppii jotain uutta ja aina on mahdollisuus kouluttautua pidemmälle.

Harrastan metsästystä. Olen ylpeästi kotoisin Pohjanmaalta ja asunut myös monia vuosia Aasiassa."

 

Ekspertti Jukka Saastamoinen

Laji: Teräsrakennetyöt

Taustataho: Savon ammattiopisto

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina WorldSkills Shanghai 2022 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Mauri Liekola (JEDU), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat