Skip to main content

Skills Talk Show päättää Skills Finland 30 -juhlavuoden

Kokoonnumme virtuaalitapahtuman merkeissä tiistaina 28.11.2023 kello 9.00–11.30. Christoffer Strandbergin juontamassa tapahtumassa haastatellaan mielenkiintoisia vieraita kilpailutoiminnan ajankohtaisista asioista.

Skills_Finland_TalkShow2023_tapahtumailme.jpg

Tule mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja inspiroitumaan ammattitaitokilpailuista!
Skills Talk Show -virtuaalitapahtuma järjestetään 28.11.2023 klo 9.00–11.30 verkon välityksellä. Tapahtuma on avoin ja maksuton, ja sitä voi seurata oppilaitoksissa myös esimerkiksi opiskelijoiden kanssa. Viestintämateriaalia oppilaitoksiin voi tiedustella osoitteesta viestinta@skillsfinland.fi.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ohjelma

Tämän vuoden Skills Talk Show’ssa historia kohtaa tulevan. Kilpailutoimintaa on kehitetty jo vuosikymmenten ajan Skills Finlandin täytettyä tänä vuonna 30 vuotta. Mitä pitkä kokemus on opettanut ja millaisena tulevaisuus näyttäytyy?

Tapahtuman juontaa valovoimainen Christoffer Strandberg, joka tutustui kilpailutoimintaan jo Taitaja2023-tapahtumassa.

Alustavaan ohjelmaan voi vielä tulla joitakin muutoksia. Päivitämme mahdolliset muutokset tähän uutiseen.

9.00 Tapahtuma alkaa

9.15 Työelämä ja ammatillisen koulutuksen vetovoima

Työministeri Arto Satonen, kuntayhtymän johtaja Anssi Tuominen Gradiasta ja toiminnanjohtaja Maria Ekroth keskustelevat siitä, miten osaamisvajeeseen voidaan vastata työelämän ja ammatillisen koulutuksen yhteistyöllä.

9.45 Amispäiväkirjat

Haastateltavana Amispäiväkirjojen tähdet Taitajien Taitaja, putkiasentaja Viljami Turve ja kosmetologi Eerika Rautiala.

09.55 Tekoäly ja osaaminen

Yrittäjä ja tietokirjailija Henkka Hyppönen puhuu tekoälystä, osaamisesta sekä tulevaisuuden työelämän tärkeimmistä taidoista.

10.25 Kilpailutoiminnan vaikuttavuus ja Abilympics Helsinki 2027

Haastateltavana EuroSkills-kilpailijat Mirva Alasjärvi ja Hiep Nguyen.

Tavoista hyödyntää kilpailutoimintaa oppilaitoksen arjessa keskustelevat huippuvalmennuspäällikkö Teija Ripattila, rehtori Anna Mari Leinonen Keudasta ja apulaisrehtori Jukka Kosunen Savon ammattiopistosta.

Ylijohtaja Petri Lempinen opetus- ja kulttuuriministeriöstä, vararehtori Seija Katajisto Koulutuskeskus Salpauksesta ja toiminnanjohtaja Maria Ekroth keskustelevat kilpailutoiminnan merkityksestä koko ammatillisen koulutuksen kehittämisessä.

Juhlistamme myös tulevaa Abilympics Helsinki 2027 -kilpailua ja sen merkitystä ammatillisen koulutuksen ja ammatillisen erityisopetuksen kehittämiselle.

11.30 Skills Talk Show päättyy