Skip to main content

Petra Morbin blir chef för utvecklingscentret WSOS

Projektledarens uppgift är att bygga upp centret till en forsknings- och utvecklingsenhet som stöder WorldSkills arbete med att utveckla standarderna för tävlingsgrenarna.

WorldSkills Occupational Standards Development Center, dvs. utvecklingscentret WSOS, har som uppgift att utveckla grenarna i WorldSkills-tävlingarna och deras kompetenskrav så att de motsvarar arbetslivets behov, utföra utvecklingsarbete tillsammans med företag och internationella organisationer samt främja utnyttjandet av standarder i utvecklingen av yrkesutbildningen.

Petra Morbin övergår till uppgiften som projektchef för utvecklingscentret WSOS från tjänsten som servicechef för kund- och ansökningstjänster på Omnia. Petra har arbetat i olika roller inom yrkesutbildning i nästan 20 år, bl.a. som yrkeslärare, kundrelationsansvarig och projektchef.

Utöver Petra arbetar Emmi-Maria Husu från Skills Finland halvtid som projektassistent vid WSOS-centret. Centret förvaltas gemensamt av Skills Finland och WorldSkills International.

Se Petras presentationsvideo nedan!