Skip to main content

Den nya styrelsen inleder sitt arbete under ledning av ordförande Marja Vartiainen

Till styrelsen hör 19 experter inom utbildningsområdet från utbildningsstyrelsen, yrkesläroanstalter, företag samt arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer.

Skills Finlands styrelse valde vid sitt möte 20.1.2022 Marja Vartiainen som ny ordförande för föreningen. Till vice ordförande valdes rektorn för Mellersta Österbottens yrkesinstitut Sirkku Purontaus, som representerar Ledare för Yrkesutbildningen i Finland rf i styrelsen.

Till det arbetsutskott som bereder styrelsens möten valdes, förutom ordförande och vice ordförande, även Maiju Korhonen (Finsk Energiindustri rf) och Anu Kilkku (Yrkesinstitutet Live).

– Varmt tack till styrelsen för förtroendet i valet av ordförande och ett särskilt tack till min föregångare Seija Rasku, vars långsiktiga utvecklingsarbete är ett nöje att fortsätta på. Föreningen har också kompetent och yrkeskunnig personal. Årsplanen omfattar många typer av verksamhet, och även om pandemin fortfarande medför utmaningar och risker strävar vi tillsammans efter att göra det möjligt att genomföra evenemang som överenskommits med alternativa verksamhetsmodeller på ett hälsosäkert sätt, säger Marja Vartiainen.

Skills Finlands långvariga ordförande Seija Rasku (undervisnings- och kulturministeriet) överlämnade ordförandens klubba efter tio år. Seija fortsätter som styrelsemedlem i enlighet med sin egen styrelseperiod.

Seija Raskus blogginlägg ”Över tio år i Skills Finlands styrelse”

Nya styrelsemedlemmar 2022:

  • Tuula Antola, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Taitaja2023 Espoo
  • Anu Kilkku, Ammattiopisto Live
  • Maiju Korhonen, Energiateollisuus ry
  • Jukka Kosunen, Savon ammattiopisto, Taitaja2024 Kuopio
  • Aino Pohjanvirta, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry
  • Sirkku Purontaus, Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry
  • Tuomas Syyrakki, Würth Oy

Valet av nya styrelsemedlemmar 2022 har fastställts på föreningens ordinarie möte. Förslagen till medlemmar gjordes av valutskottet, som är ett separat organ bestående av experter från Skills Finlands samarbetsnätverk.

Hela styrelsens sammansättning

Skills Finlands styrelse består av högst 20 personer och sammanträder 5–6 gånger per år. Under sin mandatperiod på tre år förbinder sig styrelseledamöterna att främja föreningens syfte och verka i enlighet med föreningens mål. Styrelsen sköter föreningens ärenden i enlighet med lagstiftningen, stadgarna och föreningens beslut. Val till styrelse görs enligt den delningslinje som anges i föreningens stadgar. Utöver Utbildningsstyrelsen och yrkesläroanstalterna har lärar- och studerandeorganisationerna samt arbetsgivar- och arbetstagarorganisationerna sina representanter i föreningens styrelse.

Mer information

Marja Vartiainen
ordförande
marja.vartiainen@yrittajat.fi
044 985 5005

Maria Ekroth
verksamhetsledare
maria.ekroth@skillsfinland.fi
040 707 9114