Skip to main content

Utbildningsanordnare som klarat sig bra i Mästare-tävlingen belönades

Skills Finland belönade de utbildningsanordnare som fått de bästa poängen i Mästare-tävlingen vid UKM:s riksomfattande seminarium för yrkesutbildning i Joensuu.

Taitaja2022_palkitut_top3.jpg

Mästare2022-tävlingen ordnades i maj i Björneborg. I tävlingen deltog studerande från nästan 60 yrkesläroanstalter runt om i Finland.

Utbildningsanordnarna har rangordnats enligt medaljpoängen. Medaljpoängen består av antalet medaljplatser och antalet tävlingsprestationer som är bättre än genomsnittet. De 10 utbildningsanordnare som klarat sig bäst i Mästare-tävlingen i rangordning är:

1. Jyväskylä utbildningssamkommun Gradia
2. Norra Karelens utbildningssamkommun Riveria
3. Savolax yrkesinstitut
4. Tammerforsregionens yrkesinstitut Tredu
5. Vamia och OSAO på delad plats
7. Åbo yrkesinstitut
8. WinNova
9. Yrkesinstitutet i Övre Savolax och Omnia är på delad plats.

Korkeimmat_kilpailijapisteet_Topi_Korhonen_pelituotanto.jpg

Topi Korhonen och Miko Kuokkanen från Riveria belönades med högsta poäng i Mästare-tävlingen. I spelbranschen kom de upp till hela 94,66 poäng av hundra. Topi Korhonen tog emot priset å parets vägnar.

Kämparpriset delades ut för första gången

I år delades Kämparpriset ut för första gången för att uppmuntra i synnerhet mindre utbildningsanordnare. Utmärkelsen ges till en utbildningsanordnare som har höjt antalet anmälda till Mästare-semifinalen betydligt, som överhuvudtaget har anmält många tävlande till semifinalerna i förhållande till sin storlek eller som på annat sätt varit aktiva i Mästare-verksamheten under året. Den belöningsarbetsgrupp som Skills Finlands styrelse tillsatt beslutar om vem som får utmärkelsen.

Kämparpriset för året 2022 överräcktes till TTS Työtehoseura. Priset motiveras på följande sätt: "TTS Työtehoseura har anmält två semifinalister 2020, fyra semifinalister 2021 och elva semifinalister år 2022 till Mästare-semifinalerna. Dessutom har en representant från TTS Työtehoseura fungerat som semifinalkoordinator och som en aktiv aktör i grenen infrastrukturbyggande. "

Tsemppari_palkinto_TTS_Tyotehoseura.jpg