Skip to main content

Till tävlingsgäster

EuroSkills-evenemanget är öppet för allmänheten som är intresserad av yrkesskicklighetstävlingar. På den här sidan samlas nyttig information för finländska tävlingsgäster.

Tietoa_kisavieraalle_kisatunnelmaa_1920.jpg

EuroSkills Gdansk 2023

Den åttonde EM i yrkesskicklighet EuroSkills ordnas i Gdansk i Polen 5–9.9.2023. Från Finland deltar ett officiellt yrkeslandslag i tävlingen.

Tävlingen EuroSkills Gdansk 2023 omfattar sammanlagt 43 grenar som representerar olika yrken inom yrkesutbildningen, från närvårdare till svetsare och från kock till elmontör. Det finns sammanlagt 600 tävlande och 100 000 väntas besöka mässan AmberExpo. Finlands lag deltar i 21 grenar med sammanlagt 25 tävlande.

Besök på evenemanget

Publiken får följa tävlingen på nära håll, vilket gör evenemanget intressant för besökarna och spännande för tävlarna. Trots detta är det i en tävlingssituation absolut förbjudet att tala med konkurrenter eller på annat sätt störa deras prestationer. Vi ber er också undvika att tala den tävlandes eget språk direkt bredvid grenstängslet.

Evenemanget samt invigningen och avslutningen är kostnadsfria för allmänheten, men besökarna ska registrera sig på förhand på tävlingsarrangörens webbplats.

Registrering för invigning, avslutning och evenemang

Supportkläder

Finlands inspirationstrupper kan beställa supportkläder via Skills Finland. Beställningarna ska göras senast 8.8.2023 så att de produkter som ska beställas hinner levereras före evenemanget. Mer information och beställningsblanketten finns under länken nedan.

Beställ supportkläder

Tävlingsveckans tidtabell

Vi uppdaterar klockslagen för invigningen, avslutningen och tävlingsevenemanget när de bekräftas till den finska sidan.

Tidtabell på finska