Skip to main content

Resultatmeddelande: FM-medaljörerna i Mästare-tävlingarna är klara

Mästare, FM-tävlingarna i yrkesskicklighet avslutas idag. Det är nu klart vilka vinnarna i tredagarstävlingarna är. Prisutdelningen kan ses som webbsändning från klockan 19.

Meddelande 20.5.2021

IMG_5511_1280.jpg

Noora Salo är Mästarnas Mästare 2021. Bild Laura Mäki (OSAO) / Skills Finland).

Tävlingen Mästare2021 Uleåborg arrangerades decentraliserat på 12 orter. I de olika tävlingsgrenarna utfördes tävlingsprestationer i tre dagar, och dessa har nu bedömts och medaljörerna i grenarna är nu klara.  På grund av coronaläget kunde publik inte få vara på plats, utan tävlingarna kunde följas som webbsändningar. Inspelningar av sändningarna kan ses ända till 3.6. på adressen taitaja2021.fi. På samma adress kan man följa med prisutdelningen idag från klockan 19.

−Mästare arrangerades i år på ett lite avvikande sätt, men vi är riktigt nöjda med slutresultatet. Grenarna kunde arrangeras på ett högklassigt och rättvist sätt i läroanstaltsmiljöerna. Publiken infann sig också bra till webbsändningarna, berättar Mästare-chefen Petri Hörkkö, som har ansvar för det långsiktiga utvecklandet av Mästare i Skills Finland.

−Vid Mästare2022-evenemanget i Björneborg nästa år är coronapandemin förhoppningsvis över och vi kan åter arrangera ett storevenemang för publiken. Målet också i fortsättningen är ändå att göra det möjligt att följa med tävlingsevenemanget via webben. Mästare är yrkesutbildningens skyltfönster där man får bekanta sig med tiotals olika yrken. Vi vill också i fortsättningen erbjuda den här möjligheten för högstadieelever runtom i Finland, planerar Hörkkö.

Resultat

Medaljörerna i FM-grenarna i Mästare (pdf)

Resultat från Mästare9-tävlingen (pdf)

Bilder på tävlande finns i Skills Finlands bildbank.

Bland alla guldmedaljörer valdes till ambassadör för yrkesskicklighetstävlingarna och för yrkesutbildningen, Mästarnas Mästare, Noora Salo (Perho Liiketalousopisto) som tävlade i grenen visuellt försäljningsarbete. Mästarnas Mästare får i ett års tid använda en Toyota Yaris -hybridbil som Juha Auto från Uleåborg överlåtit.

Högstadieelevernas egen färdighetstävling Mästare9 arrangerades i år som ett virtuellt spel. Högstadieeleverna spelade i sina egna skolor i tremannalag. Tävlingen vanns av Kajaanin lyseos lag.

Förutom FM-medaljer utdelas i samband med Mästare-tävlingarna också följande specialpris:  Mästare-priset i Hållbar utveckling som Skills Finland beviljat erhöll grenen Rengöringsservice, som segrare i den av Skills Finland och Företagarna i Finland arrangerade tävlingen i företagsamhetsundervisning belönades Riverias Peruuttamaton asenne (Orubblig attityd) -projekt och LokalTapiolas priset för Säkra arbetssätt fick Janna Ahonen från Kouvolan seudun ammattiopisto som tävlade i grenen Närvårdare.

Taitaja9_Kajaanin_lyseon_joukkue_1280.jpg

Mästare9-tävlingen vanns av Kajaanin lyseos lag (Laura Okkonen, Anniina Kemppainen ja Anna Poranen).