Skip to main content

Preliminära semifinalarrangörer för Mästare2022

Preliminära arrangörer för Mästarre2022-evenemangets semifinaler har publicerats. Slutgiltiga arrangörsorter bekräftas i november 2021 efter att anmälningstiden avslutats.

Taitaja2021_semifinaali.jpg

Elektronik och robotik grenen vid semifinalen inför Mästar2021. Bild: Jouni Ylisuutari (OSAO) / Skills Finland.

Under våren har vi efterlyst semifinalarrangörer till Mästare2022-evenemanget i Björneborg. Semifinalerna arrangeras 31.1−4.2.2022 på yrkesläroanstalter runt om i Finland. Efter undantagsarrangemanget i samband med Mästare2021 i Uleåborg är nu målsättningen att återvända till det traditionella arrangörssättet där också semifinalerna arrangeras som regionala storevenemang. Inom ett antal grenar utvecklas semifinalmodellen ännu, och det betyder att varje tävlande genomför sina uppgifter vid den egna läroanstalten.

Mästare2022: preliminära semifinalarrangörer (pdf, på finska)

Listan som nu publiceras är preliminär. Slutgiltiga tävlingsarrangörer fastställs i november 2021 efter att anmälningstiden avslutats.

Regionala utvecklingsgrupper bestående av representanter från yrkesläroanstalter på olika håll i Finland har deltagit i semifinalplaneringen. Vid planeringen beaktas antalet anmälda tävlande under föregående år, den regionala fördelningen samt områdenas jämlikhet. Meningen är att semifinalerna arrangeras ungefär på två orter per gren.

Mer info

Petri Hörkkö
Mästare-chef
petri.horkko@skillsfinland.fi
050 523 9696

Mästare2022-webbplatsen