Anmälan till Mästare2021-semifinaler

Anmälningstiden till Mästare2021 FM-tävlingens semifinaler är 5–30.10.2020. Antalet tävlingsgrenar är 46 och antalet MästarePLUS-grenar är tre. Vi hoppas på så många tävlande som möjligt till semifinalerna – alla som vill delta är välkomna med!

Man kan delta i Mästare om man studerar vid en yrkesläroanstalt och fyller 21 år under tävlingsåret eller är yngre. Det finns även fem grenar utan åldersgräns: anläggning av grönområde, rengöringsservice, floristik, infrabyggande och möbelsnickare. De som deltar i de grenar som saknar åldersgräns ska dock vara studerande vid en yrkesläroanstalt. Det finns ingen åldersgräns i MästarePLUS-grenarna. Studerande för vilka det gjorts ett beslut om särskilt stöd kan delta i dem.

Bindande anmälan

Lagledaren anmäler alla av läroanstaltens deltagare med en blankett till Skills Finland rf. Noggrannare anmälningsinstruktioner och blanketter har skickats via e-post till lagledarna 5.10.2020.

Anmälan är bindande, och förutsätter deltagande i semifinalen. ”Det finns en plats för alla intresserade i semifinalerna, så se till att anmäla er!” uppmuntrar Sauli Jaara, tävlingschef för Mästare2021.

Semifinalerna äger rum vid olika läroanstalter i olika delar av Finland 1.–5.2.2021. Mästare2021 FM-finalen går av stapeln i Uleåborg 18.–20.5.2021.

Coronapandemins påverkan på arrangerandet av Mästare

Förberedelserna inför Mästare2021-evenemanget är på gång enligt det normala schemat. Det förbereds för möjligheten, att det till följd av coronapandemin blir nödvändigt att organisera evenemanget på avvikande sätt, exempelvis vid olika orter. Det viktigaste är att försäkra att evenemanget kan äga rum på ett säkert sätt under alla omständigheter. Vi följer noggrant med läget och myndigheternas rekommendationer. Vid behov görs ändringar kvickt. Vi är beredda för olika alternativ, så det är tryggt för utbildningsanordnare att anmäla sina studerande till Mästare-tävlingen.

Mera information

Mera information om anmälandet: Mästare-chef Petri Hörkkö, petri.horkko@skillsfinland.fi, 050 523 9696

Mera information om Mästare2021-evenemanget: tävlingsledare Sauli Jaara, sauli.jaara@osao.fi, 040 033 0587

Mästare2021-evenemangets webbsidor

Preliminära arrangörer av Mästare2021-semifinaler, på finska