Skip to main content

Gradia, Salpaus och OSAO de tre bästa i Mästare2021-tävlingen

Skills Finland belönade utbildningsanordnare som klarat sig i Mästare2021-tävlingen under ett seminarium om yrkesutbildningen.

Taitaja2021_palkitseminen_1280px.jpg

Bild: Petri Hörkkö / Skills Finland.

De utbildningsanordnare som klarade sig i Mästare2021 Uleåborg-tävlingen belönades på undervisnings- och kulturministeriets och Utbildningssamkommunen Tavastias seminarium om yrkesutbildning i Tavastehus den 17 november 2021.

Tävlingens tio mest framgångsrika utbildningsanordnare var:

  1. Jyväskylä utbildningssamkommun Gradia
  2. Utbildningscentret Salpaus
  3. Utbildningssamkommunen OSAO
  4. Norra Karelens utbildningssamkommun Riveria
  5. Vasa yrkesinstitut Vamia
  6. Stadin ammatti- ja aikuisopisto
  7. Esboregionens utbildningssamkommun Omnia
  8. på delad placering: Yrkesinstitutet Lappia, Savon ammattiopisto, Tammerforsregionens yrkesinstitut Tredu

Resultaten påverkades av de guld-, silver- och bronsmedaljer som läroanstalterna uppnått samt av antalet tävlingsprestationer som var bättre än genomsnittet. Resultaten har fåtts med hjälp av CIS-poängsystemet.

– Framgången är inte en slump, utan ett resultat av ihärdigt arbete. Tävlingsverksamheten i Gradia har varit mycket planmässig redan i flera år. Man har satsat på träningsarbete och träningskompetens. Tävlingsverksamheten har gjorts till en del av studerandenas individuella studievägar. Tack vare goda arbetslivsnätverk har vi fått den extra sparring som behövts för träningen, kommenterar Gradias rektor Pirjo Kauhanen resultatet.

Guldmedaljören Jere Moilanen från Gradia uppnådde den bästa individuella poängsumman i Mästare2021-tävlingen med ett helhetsresultat på 880 poäng.

Tävlingens tre bästa utbildningsanordnare Gradia, Salpaus och OSAO belönades med priser som designats av snickaren Jaakko Järvi. Förutom ledartrion belönades Jere Moilanen och alla i hans bakgrundsorganisation med diplom.

Priserna delades ut av Skills Finlands ordförande Seija Rasku, verksamhetsledaren Maria Ekroth och överdirektören för yrkes- och gymnasieutbildning Petri Lempinen från undervisnings- och kulturministeriet.

Skills Finland gratulerar vinnarna!

Närmare information

Petri Hörkkö
Mästare-chef
petri.horkko@skillsfinland.fi
050 523 9696