Skip to main content

Finlands bästa yrkesexperter belönades i Mästare-tävlingen

Finska mästerskapsmedaljer i yrkesskicklighet för unga har delats ut idag. Till hela tävlingens bästa Mästarnas Mästare valdes Inka Myyryläinen från Utbildningscentret Salpaus, som vann närvårdargrenen.

Meddelande 19.5.2022

Taitaja2022 avajaiset (14).jpg

Mästare2022-evenemanget ordnades i Björneborg 16–19.5.2022. Cirka 350 unga som studerar inom yrkesutbildningen kämpade för finska mästerskap. Medaljer delades ut i 45 grenar, av vilka tre var MästarePLUS-grenar avsedda för studerande som behöver särskilt stöd.

Resultaten i alla grenar (pdf)

Lahtis samskolas lag vann Mästare9, den lekfulla kunskaps- och färdighetstävlingen för högstadieelever.

Till Mästarnas Mästare valdes Inka Myyryläinen, som studerar vid Utbildningscentret Salpaus och tävlade i närvårdargrenen. Mästarnas Mästare är guldmedaljör i sin egen gren som representerar yrkesutbildningen under ett års tid. Hon får en Nissan Leaf elbil för ett år.

Hållbar utveckling, arbetssäkerhet och företagande är teman som ska synas i alla Mästare-grenar. I varje kategori belönas en gren som under året i fråga har beaktat temat på ett exemplariskt sätt. I år delades priserna ut enligt följande:

  • Skills Finlands och Touchpoints Mästare-pris för hållbar utveckling gick till möbelsnickargrenen.
  • Grenen MästarePLUS restaurang- och cateringtjänster tilldelades Skills Finlands och Företagarna i Finlands Mästare-pris i företagande.
  • Skills Finlands och LokalTapiolas Mästare-pris för arbetssäkerhet gick till grenen skönhetsvård.

Cirka 27 000 besökare besökte tävlingarna, och cirka 10 000 tittare följde sändningarna på distans. Sändningarna som studerande inom film- och tv-branschen producerade under tävlingsdagarna kan ses på Mästares YouTube-kanal.

Mer information och material

Katja Katajamäki
kommunikationschef, Skills Finland
040 732 0691
katja.katajamaki@skillsfinland.fi

Nina Mäki
marknadsförnings- och kommunikationansvarig, Mästare2022
044 455 7749
nina.maki@winnova.fi

Webbplatsen Mästare2022

Bildbank

Mästares YouTube

Resultaten i alla grenar (pdf)