Skip to main content

Expertsökningen till WorldSkills Shanghai 2022 -tävlingen

Skills Finland har påbörjat förberedelserna för att delta i WorldSkills Shanghai 2022-tävlingen. Tävlingen ordnas i Shanghai, Kina, den 12–17 oktober 2022.

eksperttihaku.jpg

Experterna fungerar som sakkunniga i sina egna grenar i de internationella yrkesskicklighetstävlingarna. På bilden syns Finlands tävlande Werner Sillanpää och experter i grenen elinstallation under WorldSkills Abu Dhabi-tävlingen 2017. Bild: WorldSkills.

Nu söker vi toppexperter med intresse för att utveckla sin egen bransch att vara experter i WorldSkills Shanghai 2022-tävlingen. Ansökningstiden är 31.8–17.9.2021.

I tävlingen arbetar experten med uppgifter inom planering, verkställande och bedömning inom sin egen tävlingsgren under mandatperioden som varar 1.10.2021–30.9.2023.

Mer information om ansökan finns i det bifogade brevet och i bilagorna 1–3 på finska.

För dem som arbetar med expertuppgifterna erbjuds en utmärkt utkiksplats för att följa med den egna branschens internationella utveckling, benchmarking av kompetens och utbildning, nätverkande samt möjlighet att öka den egna kompetensen. Expertens bakgrundsorganisation kan använda sig av allt detta för att utveckla sin egen verksamhet, internationaliseras och främja exporten av utbildning.

I videon delar Katri Gummerus (Gradia) med sig av sina egna erfarenheter av att arbeta som expert.