Skip to main content

Anmälan till semifinalerna i Mästare2023-tävlingen

Anmälan till semifinalerna i Mästare, FM-tävlingen i yrkesskicklighet, görs 3-28.10.2022.

Hero_Taitaja2023.jpg

Efter tidigare års undantagsarrangemang är avsikten att återgå till en modell där semifinalerna ordnas som regionala spektakulära evenemang där tävlingsdeltagarna tävlar samtidigt. I vissa grenar har dock modellen för semifinalen vidareutvecklats, så att varje tävlande utför uppgiften vid sin egen läroanstalt.

Anmälan är öppen fram till den 28.10

Den registreringsansvarige som utsetts av utbildningsanordnaren samlar in uppgifter om tävlingsdeltagarna vid den egna läroanstalten och anmäler laget i Mästare-registreringssystemet under oktober. Om din läroanstalt ännu inte har utsetts en registreringsansvarig ber vi er kontakta oss per e-post på adressen taitaja@skillsfinland.fi.

En yrkesstuderande som är intresserad av att tävla i Mästare-tävlingen ska kontakta sin egen lärare eller grupphandledare och fråga om möjligheten att vara med.

Tiotals yrken representeras i FM-tävlingen

I Mästare2023 tävlar man i sammanlagt 47 grenar. Fem av grenarna är MästarePLUS-grenar avsedda för studerande som behöver särskilt stöd. I största delen av grenarna är åldersgränsen 22 år, men MästarePLUS-grenarna och några andra grenar saknar åldersgräns.
Mästare2023-semifinalerna hålls under vecka 5 (30.1-3.2) vid läroanstalter runtom i Finland. Information om grenspecifika tidtabeller för semifinalerna och anordnarna ges senare.
Mästare-finalen i FM-tävlingen i yrkesskicklighet hålls i Ilmatar Areena i Esbo vid storevenemanget Mästare 8-11.5.2023.

Bilagor och material

Anmälningsanvisningar till semifinalerna (pdf)

Lista av grenar (pdf)

Mästare-regler (pdf)

Material för kommunikation om semifinalerna (Mästare2023.fi)

Mer info

Mästare2023-webbsida

Nyhet 28.9.2022: Mästare-reglerna förnyas

Ärenden som gäller registreringssystemet: taitaja@skillsfinland.fi

Petri Hörkkö, Mästare-chef, petri.horkko@skillsfinland.fi, 050 523 9696