Skip to main content

Utbildningsanordnare som klarat sig bra i Mästare2023-tävlingen belönades

Skills Finland belönade de utbildningsanordnare som fått de bästa poängen i Mästare-tävlingen vid UKM:s riksomfattande seminarium för yrkesutbildning i Kotka.

Taitaja2023_palkitut.jpg

Utbildningsanordnarnas topp tre belönades var och en med blommor, diplom och priser. Priserna av trä har planerats och gjorts av den internationella experten i grenen möbelsnickare Marko Varjos från Utbildningscentret Salpaus.

Mästare2023-tävlingen ordnades i Esbo i maj. I tävlingen deltog studerande från 49 yrkesläroanstalter runt om i Finland.

Utbildningsanordnarna har rangordnats enligt medaljpoängen. Ordningen kommer från poängräkningssystemet, som räknar ihop antalet medaljer och antalet tävlingsprestationer som är bättre än genomsnittet med olika prioriteringar.

De tio utbildningsanordnare som klarat sig bäst i tävlingen Mästare2023 i Esbo är:

1. Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
2. Omnia
3. Riveria
4. Åbo yrkesinstitut
5. Savon ammattiopisto
6. Gradia och OSAO på delad plats
8. Ylä-Savon ammattiopisto YSAO
9. Keuda
10. WinNova

Sheri Latvala från Kiipulan ammattiopisto fick de bästa poängen i hela tävlingen. Hon fick toppoängen 99/100 i MästarePLUS-grenen affärsverksamhet och vann guld i sin gren.Tsemppari2023_YSAO.jpg

Kämparpriset för året 2023 överräcktes till yrkesinstitutet i Övre Savolax YSAO. Priset togs emot av Kari Puumalainen (på bilden), direktör för Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä.

Valet motiverades på följande sätt: "En mindre läroanstalt som i förhållande till sin storlek skickar många tävlande till Mästare-semifinalerna och också själv aktivt ordnar semifinaler. Antalet semifinalister och finalister har ökat fint jämfört med året innan. YSAO har också under de två föregående åren varit med i resultatlistans TOP 10."

Syftet med Kämparpriset är att uppmuntra i synnerhet mindre utbildningsanordnare. Utmärkelsen ges till en utbildningsanordnare som har höjt antalet anmälda till Mästare-semifinalen betydligt, som överhuvudtaget har anmält många tävlande till semifinalerna i förhållande till sin storlek eller som på annat sätt varit aktiva i Mästare-verksamheten under året. Den belöningsarbetsgrupp som Skills Finlands styrelse tillsatt beslutar om vem som får utmärkelsen.