17 Verkkosivujen tuottaminen /
Web Development

Verkkosivujen tuottaminen on monipuolinen laji, jossa kilpailijoilta vaaditaan taiteellista luovuutta sekä kykyä toteuttaa käytettävyydeltään miellyttäviä ja teknisesti toimivia verkkosivustoja. Kilpailijan on tunnettava hyvin verkkosivujen tuottamisprosessin eri vaiheet.

Kilpailija Heikki Miinalainen

Business College Helsinki

Opiskelen Business College Helsingissä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa, josta minun on tarkoitus valmistua datanomiksi.

Olen lajini viimevuotinen WorldSkills-maajoukkuekilpailija sekä tämänhetkinen istuva suomenmestari Taitaja-kilpailussa. Aikaisemmin olen ottanut osaa myös Datatähti-ohjelmointikilpailuun, jossa pääsin karsinnasta finaaliin.

Innostuin kilpailemisesta alun perin opettajani vinkkaamana, ja sen jälkeen kilpailu-ura on vienyt mukanaan. EuroSkills-kilpailuun hakeutuminen on luonnollinen jatkumo aiemmalle WorldSkills-kokemukselle. Kilpaileminen on tehokas keino kehittää stressinsietokykyä ja ajankäyttöä sekä toki yleisesti omaa ammattitaitoa.

Valmistaudun EuroSkills-kilpailuun harjoittelemalla monipuolisesti niitä taitoja, joita kilpailussa tarvitaan. Tulen tekemään aiempien vuosien kisatehtäviä sekä hiomaan taitojani ja kilpailuhetken toimintastrategiaani. Suunnitelmissa on valmentautumisen ja työelämän yhdistävä ura aiempien vuosien maajoukkuekilpailijoiden omissa yrityksissä. Heillä on paras kokemus siitä, miten kilpailijaa kannattaa valmentaa.

Ammatissani on parasta, kun pääsee näkemään digitalisaation hyödyt ja rakentamaan maailmaa eteenpäin sen avulla. Verkkosivu- ja ICT-teknologian avulla esimerkiksi viestintä ja päätöksenteko ovat tehostuneet paljon.

Tähtään kilpailussa korkealle, jopa mitalisijoihin asti. Valmentautumisajalta odotettavissa on valtava ammattitaidon kasvu ja hioutuminen, ja itse kisamatkasta huikea kokemus, jossa pääsee tutustumaan muiden maiden huippuosaajiin ja -osaamiseen.

Harrastan tietokonepelejä sekä viulun ja pianon soittoa. Tykkään soittaa klassista musiikkia. Soittaminen on oiva tapa tyhjentää mieli sitä painavista asioista, ja antaa alitajunnan tehdä työnsä.

Valmentautumistani voi seurata tunnisteilla #goheikkigo #skill17.

Ekspertti Margit Tennosaar

Business College Helsinki

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina EuroSkills Graz 2020 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Valmennustiimiin kuuluu myös lajipäällikkö Miikka Merikanto (Business College Helsinki), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat