10 hitsaus / welding

Hitsaaja on metallialan ammattilainen, joka valmistaa, korjaa ja asentaa monenlaisia metallituotteita. Kilpailutehtävissä toteutetaan kappaleiden ja materiaalien hitsaamista erilaisia teknisiä menetelmiä käyttäen.

Kilpailija Janne Suihkonen

Savon ammattiopisto

Olen valmistunut Savon ammattiopistosta levyseppähitsaajaksi. Nyt työskentelen metallialan yrityksessä Suonenjoella.

Aiempaa kisakokemusta minulla on Taitaja-kilpailusta vuosilta 2015 ja 2016. Voitin molemmilla kerroilla hopeaa. EuroSkills-karsintakilpailussa oli mukana toistakymmentä osallistujaa, joten myös sen voitto oli iso saavutus.

Kilpaileminen on ihan omanlaisensa kokemus. Treenatessa oppii paljon, kun kaikki virheet hiotaan pois. Tärkeää on myös verkostoituminen, ja kilpailut ovatkin hyvä keino saada jalkaa oven väliin eri paikkoihin.

Valmentaudun tekemällä pätevyyskokeita ja vanhoja kilpailutehtäviä. Treenaan viikonloppuisin ja välillä iltaisinkin. Myös töissä kilpailutilanne on usein mielessä, ja siellä harjoittelen erityisesti erilaisia hitsausasentoja. Kilpailussa käytettävät materiaalit ovat minulle tuttuja jokapäiväisestä työstäni.

Lajissani parasta on se, että pystyy koko ajan kehittämään itseään. Monipuolisuus on minulle tärkeää.

Ekspertti Keijo Kivioja

OSAO

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina EuroSkills Graz 2020 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Valmennustiimiin kuuluu myös lajipäällikkö Peter Stagnäs (Vamia), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa. Kilpailijan valmentaja on Jukka Saastamoinen (Savon ammattiopisto).

 

Tukijat