Skip to main content

Computer Assembly

Kilpailu sisältää erilaisia asennuksia PC-tietokoneeseen, muun muassa järjestelmän ja verkon asennuksia. Suomesta lajiin osallistuu kaksi kilpailijaa, mutta kilpailu suoritetaan yksilöinä.

Kilpailija Toma Piippola

Laji: Computer Assembly

Taustataho: Ammattiopisto Spesia

Olen Toma, Computer Assembly -lajin kilpailija Ammattiopisto Spesiasta. Suoritan tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon viimeistä vuotta, jonka jälkeen aion tavoitella korkeakoulututkintoa. Odotan Abilympics-matkalta kokemusta muilla kielillä toimimisesta, matkustamisesta ja muun maailman suhtautumisesta alaan.

Kilpailija Jani Jalassalo

Laji: Computer Assembly

Taustataho: Kiipulan ammattiopisto

Suoritan tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa ja valmistun IT-tukihenkilöksi keväällä 2023 Kiipulan ammattiopistosta Hämeenlinnassa. Olen aikaisemmin suorittanut autonasentajan ammattitutkinnon vuonna 2012.

Parasta alassani on uusien teknisten asioiden oppiminen ja haasteiden selättäminen.

Abilympics-matkalta odotan mahdollisuutta haastaa itseäni, tutustua uusiin ihmisiin ja paikkoihin sekä tietenkin rentoa ja hauskaa menoa! Valmistaudun kisamatkaan sekä henkisesti että fyysisesti. Valmistautumiseen liittyy tietotekniikan saloihin tutustuminen, valmentajan ja kisakumppanien sparraus sekä työharjoittelu IT-tuen tehtävissä.

Tulevaisuudessa minua kiinnostaa IT-tukihenkilön tehtävät, pääoman kasvattaminen ja itseni kehittäminen IT-ammattilaisena.

Tuomari Mikko Kurkinen

Laji: Computer Assembly

Taustataho: Kiipulan ammattiopisto

Tukijat