Skip to main content

Uusi hallitus aloittaa työnsä puheenjohtaja Marja Vartiaisen johdolla

Hallitukseen kuuluu 19 koulutusalan asiantuntijaa opetushallinnosta, ammatillisista oppilaitoksista, yrityksistä sekä työnantaja- ja työntekijäjärjestöistä.

Skills Finlandin hallitus valitsi 20.1.2022 kokouksessaan yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Suomen Yrittäjien koulutusasiantuntija Marja Vartiaisen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus, joka edustaa hallituksessa SAJO ry:tä. Hallituksen kokouksia valmistelevaan työvaliokuntaan valittiin puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi Maiju Korhonen (Energiateollisuus ry) ja Anu Kilkku (Ammattiopisto Live).

− Lämpimät kiitokset hallitukselle luottamuksesta puheenjohtajavalinnassa ja erityiskiitokset edeltäjälleni Seija Raskulle, jonka pitkäjänteistä kehittämistyötä on ilo jatkaa. Yhdistyksellä on myös osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta. Vuosisuunnitelma pitää sisällään monenlaista toimintaa, ja vaikka pandemia edelleen aiheuttaa haasteita ja riskejä, niin yhdessä pyrimme mahdollistamaan vaihtoehtoisilla toimintamalleilla sovittujen tapahtumien toteutumisen terveysturvallisesti, sanoo Marja Vartiainen.

Skills Finlandin pitkäaikainen puheenjohtaja Seija Rasku (opetus- ja kulttuuriministeriö) luovutti puheenjohtajan nuijan eteenpäin kymmenen vuoden jälkeen. Seija jatkaa hallituksen rivijäsenenä oman hallituskautensa mukaisesti.

Seija Raskun blogikirjoitus ”Kymmenen vuotta ja risat Skills Finlandin hallituksessa”

Uudet hallituksen jäsenet 2022

  • Tuula Antola, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Taitaja2023 Espoo
  • Anu Kilkku, Ammattiopisto Live
  • Maiju Korhonen, Energiateollisuus ry
  • Jukka Kosunen, Savon ammattiopisto, Taitaja2024 Kuopio
  • Aino Pohjanvirta, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry
  • Sirkku Purontaus, Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry
  • Tuomas Syyrakki, Würth Oy

Valinnat vuoden 2022 uusiksi hallituksen jäseniksi on vahvistanut yhdistyksen varsinainen kokous. Esitykset jäseniksi teki vaalivaliokunta, joka on Skills Finlandin yhteistyöverkoston asiantuntijoista koostuva erillinen toimielin.

Koko hallituksen kokoonpano

Skills Finlandin hallitukseen kuuluu korkeintaan 20 henkilöä ja se kokoontuu 5–6 kertaa vuodessa. Kolmen vuoden toimikautensa aikana hallituksen jäsenet sitoutuvat edistämään yhdistyksen tarkoitusta ja toimimaan yhdistyksen tavoitteiden mukaisesti. Hallitus hoitaa yhdistyksen asioita lain, sääntöjen ja yhdistyksen päätösten mukaisesti. Valinnat hallitukseen tehdään yhdistyksen säännöissä määrätyn jakolinjan mukaan. Opetushallinnon ja ammatillisten oppilaitosten lisäksi opettaja- ja opiskelijajärjestöillä sekä työnantaja- ja työntekijäjärjestöillä on edustajansa yhdistyksen hallituksessa.

Lisätietoja

Marja Vartiainen
puheenjohtaja
marja.vartiainen@yrittajat.fi
044 985 5005

Maria Ekroth
toiminnanjohtaja
maria.ekroth@skillsfinland.fi
040 707 9114