Skip to main content

Tulostiedote: Taitaja-kilpailun SM-mitalistit ovat selvillä

Ammattitaidon nuorten SM-kilpailu Taitaja päättyy tänään. Kolmipäiväisen kilpailun voittajat ovat selvillä. Palkintojenjako on katsottavissa verkkolähetyksenä kello 19 alkaen.

Tiedote 20.5.2021

IMG_5511_1280.jpg

Noora Salo on Taitajien Taitaja 2021. Kuva Laura Mäki (OSAO) / Skills Finland.

Taitaja2021 Oulu -kilpailu järjestettiin hajautettuna 12 paikkakunnalle. Eri kilpailulajeissa tehtiin kolmen päivää kestävät kilpailusuoritukset, jotka on nyt arvioitu ja lajien mitalistit ovat selvillä. Koronatilanteen vuoksi kilpailutapahtumaan ei voitu ottaa yleisöä paikan päälle, vaan kilpailua saattoi seurata verkkolähetyksinä. Tallenteet lähetyksistä ovat katsottavissa 3.6. saakka osoitteessa taitaja2021.fi. Samasta osoitteesta voi seurata palkintojenjakoa tänään kello 19 alkaen.

− Taitaja järjestettiin tänä vuonna hieman poikkeavalla tavalla, mutta olemme oikein tyytyväisiä lopputulokseen. Lajit saatiin järjestettyä laadukkaasti ja tasapuolisesti oppilaitosympäristössä. Yleisökin löysi hyvin paikalle verkkolähetyksiin, kertoo Taitaja-päällikkö Petri Hörkkö, joka vastaa Skills Finlandissa Taitajan pitkäjänteisestä kehittämisestä.

− Ensi vuonna Porin Taitaja2022-tapahtumassa koronapandemia on toivottavasti ohi ja järjestämme taas suurtapahtuman yleisölle. Tavoitteena on kuitenkin jatkossakin mahdollistaa kisatapahtuman seuraaminen osittain myös verkon välityksellä. Taitaja on ammatillisen koulutuksen näyteikkuna, jossa pääsee tutustumaan kymmeniin ammatteihin. Haluamme jatkossakin tarjota tämän mahdollisuuden yläkoululaisille ympäri Suomen, Hörkkö suunnittelee.

Tulokset

Taitaja SM-lajien mitalistit (pdf)

Taitaja9-kilpailun tulokset (pdf)

Kuvia kilpailijoista löytyy Skills Finlandin kuvapankista.

Kaikkien kultamitalistien joukosta valittiin ammattitaitokilpailujen ja ammatillisen koulutuksen lähettilääksi, Taitajien Taitajaksi, visuaalinen myyntityö -lajissa kilpaillut Noora Salo (Perho Liiketalousopisto). Taitajien Taitaja saa vuodeksi käyttöönsä oululaisen Juhan Auton luovuttaman Toyota Yaris -hybridiauton.

Yläkoululaisten oma taitokilpailu Taitaja9 järjestettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti mobiilipelinä. Yläkoululaiset pelasivat omissa kouluissaan kolmen hengen joukkueina. Kilpailun voiton vei Kajaanin lyseon joukkue, jossa kilpailivat Laura Okkonen, Anniina Kemppainen ja Anna Poranen.

SM-mitalien lisäksi Taitaja-kilpailun yhteydessä annetaan myös seuraavat erityispalkinnot:

Skills Finlandin myöntämän Kestävän kehityksen Taitaja-palkinnon sai puhdistuspalvelulaji, Skills Finlandin ja Suomen Yrittäjien järjestämän yrittäjyysopetuksen kilpailun voittajana palkittiin Riverian Peruuttamaton asenne -projekti ja Lähi-Tapiolan Turvalliset työtavat -palkinnon sai lähihoitajalajissa kilpaillut Janna Ahonen Kouvolan seudun ammattiopistosta.

Taitaja9_Kajaanin_lyseon_joukkue_1280.jpg

Taitaja9-kilpailun voitti Kajaanin lyson joukkue (Laura Okkonen, Anniina Kemppainen ja Anna Poranen).