Tietoa kisavieraille WorldSkills Kazan 2019 -tapahtumasta

WorldSkills Kazan 2019 on järjestyksessään 45. ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailu, joka järjestetään 22.–27. elokuuta Venäjällä. Kilpailussa sadat nuoret kilpailevat tänä vuonna yhteensä 56 eri lajisssa. Suomesta kilpailuun osallistuu 27 nuoren huippuosaajan ammattitaitomaajoukkue, joka osallistuu kilpailussa 25 lajiin. Alta löydät hyödyllistä tietoa WorldSkills Kazan -tapahtumasta.

KISAUUTISET

Kilpailupäivinä päivitämme joukkueen kuulumisia seuraaviin kanaviin:

Maajoukkueen Facebook
Skills Finlandin Twitter
Skills Finlandin Instagram
Skills Finlandin kuvapankki

Käy tykkäämässä sivuistamme, ja muista tägätä myös omat postauksesi #ammattitaitomaajoukkue. Kannustetaan yhdessä Suomen kilpailijat mahdollisimman monelle mitalisijalle!

VIERAILU TAPAHTUMASSA

WorldSkills-kilpailu käydään perjantaista maananataihin 23.–26. elokuuta. Tapahtumapaikka on Kazan Expo -messukeskus, joka sijaitsee Kazanin lentokentän läheisyydessä.

Kilpailu on auki yleisölle seuraavasti: perjantaina 23.8. klo 10–17, lauantaina 24.8. klo 9–17, sunnuntaina 25.8. klo 9–17 ja maanantaina 26.8. klo 9–17.

Tapahtuma on ilmainen vierailijoille, mutta kaikkien kävijöiden tulee rekisteröityä.

Yleisö pääsee seuraamaan kilpailusuorituksia läheltä, mikä tekee tapahtumasta kiinnostavan vierailijoille ja jännittävän kilpailijoille. Kilpailutilanteessa on kuitenkin ehdottoman kiellettyä puhua kilpailijoille tai muuten häiritä heidän suoritustaan.

Kisasovellus

Virallinen WorldSkills Kazan 2019 -sovellus on ladattavissa ilmaiseksi sekä App Storesta että Google Playsta. Sovelluksesta löytyvät muun muassa tapahtuman kartta, aikataulut, ajankohtaiset uutiset ja kuvat sekä listat kaikista joukkueista ja kilpailijoista.

WorldSkills Kazan 2019 -sovellus App Storessa
WorldSkills Kazan 2019 -sovellus Google Playssa

AVAJAISET JA PÄÄTTÄJÄISET

Avajaiset: torstaina 22.8. klo 18
Päättäjäiset: tiistaina 27.8. klo 18

Molemmat tapahtumat järjestetään Kazan Arenalla, osoitteessa Prospekt Khusaina Yamasheva 115 A.

Skills Finlandin kautta liput ostaneille lähetetään tietoa etukäteen niiden noutamisesta. Avajais- ja päättäjäislippuja on mahdollista ostaa myös kilpailujärjestäjän sivuilta.

SUOMEN MESSUOSASTO JA TAPAHTUMAT

Skills Finlandilla, Hämeen ammattikorkeakoululla ja Opetushallituksella on yhteinen messuosasto tapahtuma-alueella. Suomen osasto on kaikkien suomalaisten kohtaamispaikka, jonne voi tulla vaihtamaan kuulumisia tai vaikka vain levähtämään kisahulinan keskellä.

Osastollamme on viikon aikana myös vierailevia näytteilleasettajia: Kouvolan aikuiskoulutuskeskus (perjantaina 23.8. klo 10–13), Ameo-verkosto (perjantaina 23.8. klo klo 13–17), Kainuun ammattiopisto (lauantaina 24.8. klo 9–13), Riveria (lauantaina 24.8. klo 13–17) ja Omnia (sunnuntaina 25.8. klo 9–13).

Suomen osastolla järjestetään Meet the Finns -tapahtuma sunnuntaina 25.8. klo 13−15. Kutsumme tilaisuuteen kansainvälisiä Skills-toimijoita sekä suomalaisia koulutusalan ammattilaisia. Kaikki kilpailussa vierailevat suomalaiset ovat tervetulleita mukaan tilaisuuteen.

Lauantaina 24.8. klo 13−15 järjestämme suomalaisille kisavieraille infotilaisuuden. Lisätietoja infotilaisuudesta saa toimistonhoitaja Maria Atzmonilta (maria.atzmon@skillsfinland.fi).

Kilpailuviikon päätteeksi nostamme maljan Suomen ammattitaitomaajoukkueelle. Järjestämme maanantaina 26.8. klo 18–19 maljannostotilaisuuden, johon myös itse maajoukkue osallistuu. Lisätietoa maljannostotilaisuudesta saa toimistonhoitaja Maria Atzmonilta (maria.atzmon@skillsfinland.fi).

MATKUSTUSINFO

Venäjälle matkustavalla henkilöllä on oltava voimassa oleva passi ja rajanylitykseen oikeuttava viisumi.

Aika: GMT +3 (elokuussa sama aika kuin Suomessa)
Valuutta: rupla (1 € = 72,5 RUB)
Sää: noin +20 astetta, öisin lämpötila voi laskea alle +10

Suomen suurlähetystö Moskovassa sijaitsee osoitteessa Kropotkinskij pereulok 15–17. Lähetystön puhelinnumero on +7 495 787 4174. Hätätapauksissa voi ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystysnumeroon +358 9 1605 5555.

Venäjän matkustustiedote Ulkoministeriön verkkosivuilla

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ

Suomen ammattitaitomaajoukkueen verkkosivut
WorldSkills Kazan 2019 -tapahtuman viralliset sivut
Suomi–Venäjä-seuran verkkosivut
Suomen suurlähetystö Venäjällä