Skip to main content

Taitaja2021-semifinaaleiden ilmoittautumisaikaa jatkettu 13.11. saakka

Kilpailijoita voi ilmoittaa semifinaaleihin vielä kahden viikon ajan.

Taitaja2021-semifinaaleiden ilmoittautumisaikaa on jatkettu 13.11.2020 klo 16 saakka. Semifinaaleihin ilmoittautui lokakuun aikana lähes 1 400 opiskelijaa.

Alla oleviin listoihin on koottu varsinaisen ilmoittautumisajan puitteissa ilmoitetut semifinalistit. Lopulliset semifinalistilistat julkaistaan jälki-ilmoittautumisen päätyttyä.

Taitaja2021-semifinaaleihin ilmoittautuneiden määrät lajeittain (pdf), päivitetty 5.11.2020
Taitaja2021-semifinaaleihin ilmoittautuneiden taustatahot lajeittain (pdf), päivitetty 5.11.2020

Uudenlaiset semifinaalit

Koronapandemian vuoksi Taitaja2021-semifinaalit pidetään kilpailijoiden omissa oppilaitoksissa helmikuun 2021 alussa. Semifinaalijärjestäjät saavat valmiina kilpailutehtävät ja arviointiohjeet. Perusperiaate on, että semifinaalin järjestäminen ei vaadi ylimääräisiä resursseja, vaan se järjestetään esimerkiksi oppituntien aikana.

Olemme lajikohtaisesti yhteydessä kilpailijoiden huoltajaopettajiin semifinaaleiden järjestämiseen liittyen. Järjestämme lajikohtaiset koulutukset kaikille semifinaalien järjestämiseen ja arviointiin osallistuville tammikuun puoliväliin mennessä.

Ilmoittautumismaksu pysyy ennallaan

Uusi semifinaalimalli ei vaikuta ilmoittautumismaksuihin. Taitajan ilmoittautumismaksu on 240 e / osallistuja, mikä oikeuttaa osallistumaan sekä semifinaaliin että finaaliin. Semifinaalin järjestäjälle maksetaan 100 e / kilpailija.

Kilpailulajeja 46

Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 21 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat henkilöt. Taitaja2021-kilpailulajeja on 46, ja niistä kolme on TaitajaPLUS-lajeja. Ikärajattomia lajeja on viisi: viherrakentaminen, floristiikka, infrarakentaminen, puhdistuspalvelu ja huonekalupuuseppä. Ikärajattomiin lajeihin osallistuvien tulee olla ammatillisen perustutkinnon opiskelijoita. TaitajaPLUS-lajeissa ei ole ikärajaa, ja niihin voivat osallistua erityisen tuen päätöksen saaneet opiskelijat. Ilmoittautumishetkellä ilmoittautujan tulee olla opiskelijana ammatillisessa oppilaitoksessa, mutta valmistua saa ennen semifinaaleja.

Taitaja2021 SM-finaali on Oulussa 18.–20.5.2021. Varaudumme finaalitapahtuman osalta erityisjärjestelyihin, joilla takaamme kilpailijoiden terveyden ja turvallisuuden myös koronan aiheuttamissa olosuhteissa.

Lisätietoja

Taitaja-päällikkö Petri Hörkkö, 050 523 9696, petri.horkko@skillsfinland.fi

Taitaja2021 Oulu -kilpailujohtaja Sauli Jaara, 040 033 0587, sauli.jaara@osao.fi

Lajeja koskeviin kysymyksiin vastaavat lajivastaavat. Katso yhteystiedot Taitajan verkkosivuilta.