Skip to main content

Taitaja-semifinaalit pidetään koronaohjeistuksia noudattaen

Koronapandemia on tuonut mukanaan paljon uusia toimintatapoja ammatilliseen koulutukseen, ja myös Taitaja-tapahtumaan uusi tilanne vaikuttaa merkittävästi.

Taitaja2021-semifinaalit pidetään ammatillisissa oppilaitoksissa ympäri Suomen 1.–5.2.2021. Vaikka moni koulutuksen järjestäjä on etäopetuksessa, semifinaalit järjestetään kouluilla koronaohjeistuksia tarkasti noudattaen. Semifinaaleilla mahdollistamme SM-finaalin toteutumisen toukokuussa.

Semifinaaleihin osallistuu 1520 ammatillista opiskelijaa ympäri Suomen. Semifinaaleissa karsitaan lajinsa kahdeksan parasta ammattitaidon SM-finaaliin.

Uudenlaiset Taitaja-kilpailut

Koronapandemia on tuonut mukanaan paljon uusia toimintatapoja ammatilliseen koulutukseen, ja myös Taitaja-tapahtumaan uusi tilanne vaikuttaa merkittävästi. Semifinaalit järjestetään koronatilanteen vuoksi poikkeuksellisesti hajautettuna, eli jokainen opiskelija suorittaa kilpailutehtävän omassa oppilaitoksessaan. Näin osallistujien ja toimijoiden turvallisuus voidaan taata eikä matkustamista oman oppilaitoksen ulkopuolelle tarvita.

Myös toukokuisen finaalitapahtuman osalta olemme varautuneet erityisjärjestelyihin, joilla pyritään takamaan kilpailijoiden terveys ja turvallisuus: ”Luomme uusia toteutusmalleja, koska haluamme tarjota myös tulevaisuudessa nuorille mahdollisuuden oman osaamisensa näyttämiseen Taitaja-tapahtumassa”, sanoo Skills Finlandin toiminnanjohtaja Eija Alhojärvi.

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan nuorten ammattitaidon Suomen mestaruuksista. Kolmipäiväisessä suurtapahtumassa nähdään myös erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-lajeja sekä kilpaillaan yläkoululaisten teknisiä ja kädentaitoja testaava Taitaja9-kilpailu.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman järjestävät Pohjois-Suomen ammatilliset oppilaitokset yhteistyökumppaneineen. Suomessa ammattitaitokilpailutoimintaa koordinoi Skills Finland ry.

Kilpailujohtaja Sauli Jaara rohkaisee ja kannustaa Taitaja-toimijoita uudessa tilanteessa. Lue blogikirjoitus Taitajan verkkosivuilta.

Lisätietoja

Taitaja2021-tapahtuman verkkosivut

Taitaja-päällikkö Petri Hörkkö, petri.horkko@skillsfinland.fi, 050 523 9696

Taitaja2021 Oulu -kilpailujohtaja Sauli Jaara, sauli.jaara@osao.fi, 040 033 0587

Lajeja koskeviin kysymyksiin vastaavat lajivastaavat. Katso yhteystiedot Taitaja2021-lajisivuilta.