Skip to main content

Suomi vetäytyy EuroSkills Graz 2020 -kilpailusta

Skills Finlandin hallitus on päättänyt kokouksessaan 9.9.2020, että Suomi peruu osallistumisensa EuroSkills Graz 2020 -kilpailuun. Päätös perustuu arvioon siitä, että kilpailua ei voida koronavirustilanteesta johtuen järjestää tammikuussa niin, että kilpailijoiden ja eksperttien terveys ja turvallisuus voitaisiin taata. Päätöstä valmisteltaessa on kuultu niitä koulutuksen järjestäjiä, jotka olivat lähettämässä kilpailuun kilpailijoita tai eksperttejä.

Toimimme Skills Finlandissa vastuullisesti kilpailuja ja niihin osallistumista suunniteltaessa. Seuraamme tarkasti koronapandemian kehittymistä ja viranomaisten ohjeistuksia. Yhdessä OSAOn ja muiden Taitaja2021 Oulu -tapahtuman järjestäjäoppilaitosten kanssa valmistelemme tapahtuman niin, että se voidaan toteuttaa vastuullisesti ja turvallisesti. WorldSkills Shanghai 2021 -kilpailuun valmistaudumme suunniteltujen aikataulujen mukaisesti, mutta lopullinen päätös joukkueen lähettämisestä tehdään ainoastaan siinä tapauksessa ja sellaisilla ehdoilla, että se on riskitöntä.

WorldSkills Europe ja EuroSkills Graz ilmoittivat 7.10.2020, että kilpailua ei koronatilanteen kiihdyttyä järjestetä lainkaan tammikuussa 2021.

Lisätietoja

Eija Alhojärvi
toiminnanjohtaja
040 820 0126
eija.alhojarvi@skillsfinland.fi