Skip to main content

Suomen parhaat ammattiosaajat palkittiin Taitaja-kilpailussa

Nuorten ammattitaidon suomenmestaruusmitalit on jaettu tänään. Koko kilpailun parhaaksi Taitajien Taitajaksi valittiin lähihoitajalajin voittanut Inka Myyryläinen Koulutuskeskus Salpauksesta.

Tiedote 19.5.2022

Taitaja2022 avajaiset (14).jpg

Taitaja2022-tapahtuma järjestettiin Porissa 16.−19.5.2022. Suomenmestaruusmitaleista kamppaili noin 350 ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa nuorta. Mitalit jaettiin 45 lajissa, joista kolme oli erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja.

Kaikkien lajien tulokset (pdf)

Yläkoululaisten leikkimielisen tieto- ja taitokilpailun Taitaja9:n voitti Lahden yhteiskoulun joukkue.

Taitajien Taitajaksi valittiin Koulutuskeskus Salpauksessa opiskeleva Inka Myyryläinen, joka kilpaili lähihoitajalajissa. Taitajien Taitaja on oman lajinsa kultamitalisti, joka toimii ammatillisen koulutuksen edustajana vuoden ajan. Hän saa vuodeksi käyttöönsä Nissan Leaf -täyssähköauton.

Kestävä kehitys, työturvallisuus ja yrittäjyys ovat teemoja, jotka tulee näkyä kaikissa Taitaja-lajeissa. Tapahtumassa palkitaan kussakin näistä kategorioista laji, joka on kyseisenä vuonna toiminut esimerkillisesti teeman huomioimisessa. Palkinnot jaettiin tänä vuonna seuraavasti:

  • Skills Finlandin ja Touchpointin Kestävän kehityksen Taitaja-palkinnon sai huonekalupuuseppälaji.
  • Skills Finlandin ja Suomen Yrittäjien Yrittäjyyden Taitaja-palkinnon sai TaitajaPLUS ravintola- ja cateringpalvelut -laji.
  • Skills Finlandin ja LähiTapiolan Työturvallisuuden Taitaja-palkinnon sai kauneudenhoitolaji.

Paikan päällä vierailijoita kävi noin 27 000, ja etänä lähetyksiä seurasi noin 10 000 katsojaa. Elokuva- ja TV-alan opiskelijoiden kilpailupäivien aikana tuottamat lähetykset ovat katsottavissa Taitajan YouTube-kanavalla.

Lisätietoja ja materiaaleja

Katja Katajamäki
viestintäpäällikkö, Skills Finland ry
katja.katajamaki@skillsfinland.fi

Nina Mäki
markkintointi- ja viestintävastaava, Taitaja2022 Pori
nina.maki@winnova.fi
044 455 7749

Taitaja2022-verkkosivut

Kuvapankki

Taitajan YouTube

Lajien tulokset (pdf)