Skip to main content

Suomen maajoukkue WorldSkills Shanghai 2022 -kilpailuun

Suomen maajoukkue ammattiaidon MM-kilpailuun on nimetty. Skills Finlandin hallitus tekee lopullisen päätöksen kilpailuun osallistumisesta maaliskuun kokouksessaan.

shanghai_1280px.jpg

Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen 2022 kuuluu 29 kilpailijaa ja 28 eksperttiä (päivitetty 16.3.2022). Kilpailijat valittiin syksyllä 2021 karsintakilpailujen ja ekspertit hakemusten perusteella.

Kilpailijat, WorldSkills Shanghai 2022 (pdf)

Ekspertit, WorldSkills Shanghai 2022 (pdf)

Skills Finlandin hallitus tekee lopullisen päätöksen osallistumisesta 17.3. pidettävässä kokouksessaan. Lopullinen päätös tehdään kilpailujärjestäjää, WorldSkills Internationalia, koulutuksen järjestäjiä ja viranomaisia kuunnellen. Lisäksi teemme yhteistyötä Suomen Olympiakomitean kanssa, jolla on tuoreinta tietoa Kiinassa järjestettävään suurtapahtumaan, Pekingin talviolympialaisiin, osallistumisesta.

Ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkills järjestetään 12.–17.10.2022 Shanghaissa, Kiinassa. Tällä hetkellä tiedetään, että Kiina ei tule avaamaan rajojaan turisteille vielä lokakuussa, joten Suomesta matkaan lähtee joukkueen lisäksi vain Suomen WorldSkills-delegaatit.

Maajoukkueen valmennus on aloitettu syksyllä karsintojen jälkeen ja sitä jatketaan edelleen. Maajoukkueleiritys käynnistetään maaliskuussa, kun hallituksen päätös on selvillä.

– Meillä on kasassa todella motivoitunut joukkue, joka ei anna piiruakaan etumatkaa muille maille. Keskitymme nyt täysillä lajikohtaiseen valmentautumiseen. Maajoukkueleireillä käymme läpi erityisesti henkiseen valmennukseen liittyviä asioita, sillä henkistä kanttia ja valmiutta sopeutua nopeastikin muuttuviin tilanteisiin tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, sanoo Teija Ripattila, Skills Finlandin huippuvalmennuspäällikkö ja WorldSkills 2022 -joukkueenjohtaja.

Lisätietoja

Teija Ripattila
huippuvalmennuspäällikkö, joukkueenjohtaja
teija.ripattila@skillsfinland.fi
040 455 2020

Hannu Immonen
tekniikkapäällikkö, tekninen delegaatti
hannu.immonen@turku.fi
050 594 8260