Suomen ammattitaitomaajoukkue matkaa Kazaniin MM-kilpailuihin

Suomen ammattitaitomaajoukkueen 27 nuorta kilpailijaa ovat saapuneet Venäjälle Kazaniin, jossa he osallistuvat perjantaina alkavaan nelipäiväiseen WorldSkills-kilpailuun.

Yksi kilpailuun osallistuvista on automaalauksessa kilpaileva Emilia Pääkkönen Joensuusta. Emilia osallistui Taitaja-kilpailuun keväällä ja voitti automaalauslajin kultamitalin lisäksi itselleen myös kilpailun parhaimman Taitajien Taitajan tittelin. Nyt Emilia haluaa haastaa itseään vielä lisää ja nähdä mihin taidot riittävät kansainvälisellä tasolla.

Ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkills Kazan 2019 järjestetään 22.–27.8.2019 Kazanissa Venäjällä. Kilpailuun osallistuu noin 1500 nuorta ammattilaista yli 60 maasta. He kilpailevat kukin omassa lajissaan, joita on yli 50. Suomen joukkue osallistuu 25 lajiin; muun muassa robotiikkaan, automaalaukseen, hitsaukseen ja hiusmuotoiluun. Lajit ovat pääasiassa yksilölajeja, mutta joissakin kilpaillaan parina.

Suomen joukkueeseen kuuluu 27 kilpailijan lisäksi myös 25 eksperttiä eli alan asiantuntijaa, jotka toimivat lajien suunnittelussa ja tuomareina. Joukkueen jäsenet on valittu karsintakilpailuilla syksyn 2018 aikana ja heillä on takanaan tiivis lähes vuoden mittainen valmentautuminen. Kilpailijat ovat kartuttaneet kisakokemusta kotimaisessa Taitaja-kilpailussa tai muiden maiden kansallisissa ammattitaitokilpailuissa.

Lisätietoja

Katja Katajamäki
viestintäpäällikkö
+358 40 732 0691
katja.katajamaki@skillsfinland.fi

Maajoukkueen Facebook-sivu
Skills Finlandin Twitter
Skills Finlandin Instagram
Skills Finlandin kuvapankki
Maajoukkueen verkkosivut
WorldSkills Kazan 2019 -tapahtuman verkkosivut