Skip to main content

Skills-lajipäälliköt ja -huippuvalmentajat valittu

Huippuvalmennus jatkuu Suomessa 37 lajissa.

Avasimme alkuvuonna avoimen haun Skills-lajipäälliköiksi ja -huippuvalmentajiksi touteuttamaan kansainvälistä kilpailuvalmennusta Suomessa kaudelle 2021–2023. Valinnat huippuvalmennuksen toteuttajiksi on nyt tehty. Valmennus jatkuu Suomessa yhteensä 37 lajissa.

Skills-lajipäällikkö toimii lajinsa kansainvälisen kilpailutoiminnan koordinaattorina Suomessa. Skills-huippuvalmentaja vastaa lajinsa kilpailijoiden valmennuksen toteutumisesta. Yhdessä lajin toimijat muodostavat muiden alan ammattilaisten kanssa valmennusringin, joka kehittää ammatillista osaamista kansainvälisesti ja yli organisaatiorajojen.

Huippuvalmennusyksikköstatus tarkoittaa, että organisaatiolla on nimettynä joko yksi tai useampi Skills-lajipäällikkö ja/tai -huippuvalmentaja.

− Huippuvalmennusyksiköt kehittävät yhdessä Skills Finlandin kanssa Suomen ammatillista koulutusta ammattitaitokilpailujen kautta. Huippuvalmennusyksikkönä toimiminen on tapa kehittää oppilaitoksen toimintaa ja syventää yritysyhteistyötä. Meillä Suomessa on maailman parhaat ammatilliset opettajat, sanoo Skills Finlandin huippuvalmennuspäällikkö Teija Ripattila.

Huippuvalmennuksen toteuttaminen kehittää myös oppilaitoksen toimintaa.

− Huippuvalmennusyksikkönä toimiminen tuo uutta draivia myös ammattiopistoon. Se motivoi henkilökuntaa kehittämään omaa ammattitaitoaan sekä mahdollistaa ammattitaidon kehittymisen kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Tästä on hyötyä paitsi opiskelijoille ja opettajille myös työnantajalle koulutuksen myynnin, esimerkiksi koulutusviennin mahdollisuuksien lisääntyessä, sanoo Savon ammattiopiston apulaisrehtori, Savon Koulutus Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kosunen.