Skip to main content

Petri Hämäläinen aloittaa Skills Finlandilla erityisen tuen kilpailukoordinaattorina

Petri Hämäläinen Ammattiopisto Luovista aloittaa Skills Finlandilla erityisen tuen kilpailukoordinaattorina Matti Kauppisen siirtyessä sivuun tehtävästä.

Petri_Hamalainen_1280.jpg

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tutustui Taitaja2019 Joensuu -kilpailussa kiinteistönhoito-lajiin, jota esittelivät Petri Hämäläinen ja johtaja Hannu Koivula Ammattiopisto Luovista.

Petri Hämäläinen työskentelee päätoimisesti Ammattiopisto Luovissa Liperin yksikössä hankepäällikkönä. Skills Finlandille hän tekee osa-aikaisesti töitä päätyönsä ohessa. Petrin tehtäviin Skills Finlandilla kuuluu kansallisen TaitajaPLUS-toiminnan kehittäminen ja yhteistyö kansainvälisessä International Abilympics -kilpailutoiminnassa.

Skills Finlandilla pitkään TaitajaPLUS- ja Abilympics-koordinaattorina toiminut Matti Kauppinen jättäytyy tehtävästä pois ja jatkaa päätyössään koulutuspäällikkönä Ammattiopisto Luovin Helsingin toimipisteessä.

– On ollut mahtavaa olla mukana kehittämässä erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden kilpailutoimintaa näin pitkään. Päällimmäisenä mieleeni ovat jääneet kaikki ne ihmiset, opetushenkilöstö ja työnantajat, jotka ovat innovatiivisesti kehittäneet toimintaa eteenpäin. Jätän tehtävän taakseni kiitollisena ja hyvillä mielin. Nyt on aika uusien ihmisten jatkaa työtä, Matti sanoo.

International Abilympics Federation (IAF) -järjestössä Suomea edustaa jatkossakin Kiipulasäätiön kehityspäällikkö ja Skills Finlandin hallituksen jäsen Petteri Ora.

Petri Hämäläisellä on pitkä kokemus erityisopetuksesta ja kilpailutoiminnasta. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta ammatillisen erityisopetuksen ja ohjauksen tehtävissä Ammattiopisto Luovissa.

Taitaja-taival alkoi vuonna 2007, kun tapahtuma järjestettiin Joensuussa. Vuosien varrella rooli on vaihtunut TaitajaPLUS-tuomarista lajivastaavaan ja tukipalveluiden kehittäjään.

– Olen saanut olla mukana rakentamassa kilpailuja ja sen tehtäviä, sparraamassa nuoria ja lajivastaavia, tapaamassa työelämäkumppaneita sekä tietenkin keittämässä kahvia, Petri kertoo.

Mikä kilpailutoiminnassa on mielestäsi hienointa?

– Opiskelijoiden ammatillinen kasvu ja tekemisen meininki. On upeaa nähdä, kun opiskelijat ja henkilökunta ovat tapahtumassa samaa yhteisöä. Yhteistyö kollegoiden kanssa toimii läpi Suomen ja tapahtuma mahdollistaa meille yhteisen ajan ja paikan tavata. Näistä asioista syntyy minun Taitajani.

Uudelta työltään Skills Finlandilla Petri odottaa erityisesti verkostoitumista, yhdessä tekemistä ja tulevaisuuden ideointia.

– Tavoitteena on, että TaitajaPLUS-puoli lähestyisi tehtäväsisällöltään ja osaamiseltaan enemmän yleistä puolta. Toiminta vahvistaa ja edistää tukea tarvitsevien nuorten osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä, ja tätä haluan kehittää jatkossakin eteenpäin.

Lisätietoja

Maria Ekroth
toiminnanjohtaja
maria.ekroth@skillsfinland.fi
040 707 9114

Petri Hämäläinen
kilpailukoordinaattori, erityinen tuki
petri.hamalainen@luovi.fi
040 319 3124