Skip to main content

Nimitysuutisia: WSOS-keskuksen johtaja ja WSE:n tekninen delegaatti valittu

Skills Finlandin yhteydessä tänä vuonna aloittavan WorldSkills Occupational Standards -kehittämiskeskuksen johtajaksi on valittu Katri Pokkinen. WorldSkills Europen teknisenä delegaattina aloittaa vuoden 2023 alussa Vesa Iltola.

Pokkinen_Katri.jpgAmmattitaitostandardeja kehittävän WSOS-keskuksen johtajaksi valittu Katri Pokkinen on monelle tuttu vuosien varrelta eri tehtävistä. Päivätyönään Careeriassa hiusalaa opettavan Katrin kilpailu-ura alkoi vuonna 1998 kilpailijana Taitajassa. Sen jälkeen hän on osallistunut moniin hiusalan kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin, muun muassa WorldSkills 2001 Soul -kilpailuun. Siitä lähtien Katri on toiminut niin valmentajana kuin eksperttinäkin WorldSkills-kilpailuissa. Vuodesta 2017 lähtien hän on toiminut WorldSkills-kilpailuissa hiusmuotoilulajin järjestelyistä vastaavana Skills Competition Managerina. Uransa aikana Katri on ollut mukana myös muissa kansainvälisissä projekteissa.

−On mahtavaa päästä käynnistämään tällaista kansainvälistä keskusta huippuosaajien parissa. Kansainväliset työkuviot ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja odotan innolla tehtävän aloittamista, Katri sanoo.

Katri aloittaa tehtävässä 1.4.2022. WSOS-keskuksessa työskentelee assistenttina Emmi-Maria Husu, joka jakaa työaikansa Skills Finlandin ja WSOS-keskuksen välillä.

WorldSkills Occupational Standards Development Centerin eli WSOS-keskuksen tehtävänä on kehittää WorldSkills-kilpailujen kilpailulajeja ja niiden ammattitaitovaatimuksia. Keskus tarjoaa aitiopaikan ammatillisen koulutuksen kehittämiseen sekä täysin uudenlaisia yhteistyömahdollisuuksia koulutuksen järjestäjille, työelämän edustajille ja järjestöille niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Suomen tekninen delegaatti WorldSkills Europessa vaihtuu vuonna 2023

Tapio Kattainen on edustanut Skills Finlandia ja Suomea WorldSkills Europessa teknisenä delegaattina (TD) vuodesta 2012 alkaen. Skills Finlandin nimittämä tekninen delegaatti edustaa Suomea kilpailukomiteassa. Tekninen delegaatti vastaa tiedon sekä teknisten dokumenttien (esimerkiksi kilpailun sääntöjen) välittämisestä eksperteille ja kilpailijoille. Tapio siirtyy tehtävästä pois tämän vuoden jälkeen.

−Kiitän oppilaitostani, Business College Helsinkiä, mahdollisuudesta edustaa Suomea WorldSkills Europen teknisenä delegaattina. Kilpailumatkoilla on sattunut ja tapahtunut. Kaikesta on selvitetty ja Suomen kilpailijoiden sekä eksperttien toiminta ja onnistuminen on tuonut mukanaan runsaasti iloa. Aika kuluu ja tämä vuosi on hyvä hetki siirtää teknisen delegaatin tehtävät Vesan voimakkaille harteille, sanoo Tapio.

Iltola_Vesa.jpgVesa Iltola on valittu tekniseksi delegaatiksi 1.1.2023 alkaen. Vesa valmistautuu tehtävään työskentelemällä tämän vuoden teknisen delegaatin avustajana (TDA).

Vesalla on takanaan pitkä ura kansallisissa ja kansainvälisissä tehtävissä. Hän on toiminut graafisen alan valmentajana ja eksperttinä vuodesta 2008 lähtien. Vesa on myös WorldSkills Experts Facultyn edustajajäsen. Expert facultyn edustajat työskentelevät tiiviissä yhteistyössä WorldSkills Internationalin kanssa laajentaakseen tätä toimintaa ja luodakseen positiivisia vaikutuksia kilpailuiden kehittämiseen ympäri maailmaa. Vuoden 2022 alusta lähtien Vesa toimii projektipäällikkönä Gradian ja JAMKin hankkeessa, joka järjestää eksperttikoulutusta yhteistyössä Skills Finlandin kanssa.

−Olen hyvin innoissani tästä mahdollisuudesta sekä samalla kiitollinen, että minua on kannustettu tähän. Hienoa, että Gradia työnantajanani tukee ja mahdollistaa osallistumisen tähän toimintaan. Samalla haluan suuresti kiittää Tapio Kattaista mentoroinnista ja kaikesta mahdollisesta avusta vuosien varrella, niin kansallisissa kuin kansainvälisissä tehtävissä. Toivottavasti pystyn täyttämään Tapion suuren osaamisen ja olemaan vaativan tehtävän arvoinen. Odotan tehtävän antavan minulle paljon uutta osaamista, jota voin hyödyntää ammattitaitokilpailutoiminnan hyväksi, Vesa kertoo.

Lisätietoja

Maria Ekroth
toiminnanjohtaja
maria.ekroth@skillsfinland.fi
040 707 9114