EuroSkills Graz 2020: Suomen ekspertit valittu

Suomen ekspertit EuroSkills Graz 2020 -kilpailuun on valittu. Eksperttejä valittiin yhteensä 24 lajiin.

Ekspertit, EuroSkills Graz 2020 (pdf)

– Tänä vuonna hakemuksia tuli erityisen paljon, mikä oli positiivinen yllätys. Lisäksi valitusta joukosta tavallista suurempi prosentti on uusia, ensimmäistä kertaa ekspertteinä toimivia. On hienoa, että kilpailutoiminta kiinnostaa ammatillisia opettajia, ja myös koulutuksen järjestäjät kokevat kilpailutoiminnan tukemisen arvoiseksi asiaksi, toteaa Skills Finlandin huippuvalmennuspäällikkö Teija Ripattila.

EuroSkills on alle 25-vuotiaille tarkoitettu, joka toinen vuosi järjestettävä ammattitaidon EM-kilpailu. Vuonna 2020 kilpailu järjestetään Itävallan Grazissa 16.–20.9.

Ekspertit toimivat kilpailussa tuomareina ja oman alansa asiantuntijoina. Itse kilpailun lisäksi eksperteillä on merkittävä rooli kilpailijoiden valmennuksessa.

Suomi lähettää kuhunkin valittuun lajiin yhden kilpailijan ja ekspertin (poikkeuksena tiimilajit, joihin voi osallistua useampi kilpailija). Lähettämisen ehtona on, että lajiin löytyy sekä kilpailija että ekspertti. Lue lisää parhaillaan käynnissä olevasta kilpailijahausta.

Lisätietoja

Teija Ripattila
huippuvalmennuspäällikkö
teija.ripattila@skillsfinland.fi
040 455 2020