EuroSkills Graz 2020 -joukkueenjohtajat valittu

Joukkueenjohtajat EuroSkills Graz 2020 -kilpailuun on valittu. Valitut ovat Emmi-Maria Husu (Skills Finland), Taneli Ylinen (Stadin ammatti- ja aikuisopisto) ja Heli Laitinen (Savon ammattiopisto).

Joukkueenjohtajat toimivat kilpailijoiden apuna ja tukena sekä ennen matkaa että itse kisamatkalla. Ennen kilpailua joukkue kokoontuu esimerkiksi useille maajoukkueleireille, joiden järjestämisessä joukkueenjohtajat ovat keskeisessä roolissa.

Kilpailijat Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen valitaan kuluvan syksyn aikana. Karsintakilpailujen jälkeen joukkue julkistetaan joulukuussa 2019. Maajoukkueleireille joukkue kokoontuu tammikuussa, maaliskuussa, toukokuussa ja syyskuussa. Syyskuussa joukkue lähetetään matkaan virallisessa lähettämistilaisuudessa, ja kilpailumatkan jälkeen opetusministeri palkitsee voittajat palkitsemistilaisuudessa.

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestetään joka toinen vuosi. Kilpailussa nuoret huippuosaajat kilpailevat oman alansa EM-mitaleista. Seuraavan kerran kilpailu käydään Itävallan Grazissa 16.–20.9.2020.