Tervehdys Joensuusta, Taitaja2019 toimistolta!

Kun luet tätä juttuani, ei Taitaja2019 toimisto ole enää siellä missä se aloitti toimintansa noin kaksi vuotta sitten, vaan on muuttanut jo Joensuu Areenalle.

Niin kuin vuosina 2007 ja 2013, myös tänä vuonna Taitaja-tapahtuma järjestetään Joensuu Areenalla, jäähallissa, harjoitushallissa ja niiden piha-alueilla. Sen lisäksi pystyssä on jo kaksi kookasta telttaa. Tapahtuman järjestäminen keskitalven sijaan keväällä antaa meille tapahtumajärjestäjänä lisämahdollisuuksia toiminnan laajentamiseen.

Kuten vuonna 2013 myös tällä kertaa meillä on hieno yhteistyö Joensuun kaupungin kanssa ja se mahdollistaa mm. sen, että viherrakentamisen kilpailulajin upeat luomukset jäävät ilahduttamaan joensuulaisia ja matkailijoita kauan vielä Taitaja2019 -tapahtuman jälkeenkin.

Meidän yhteinen Taitaja2019 -matkamme on huikealla loppusuoralla ja tätä lukiessasi kilpailijoiden finaalimatka Joensuuhun on vasta starttailemassa.

Noin 400 Taitaja2019, TaitajaPLUS ja Taitaja9- kilpailijaa jännittää hetkeä, kun pääsee näyttämään omaa osaamistaan Suomen suurimmassa ammatillisen koulutuksen tapahtumassa Joensuussa.

Yli sata opettajaamme ja asiantuntijaamme sekä noin 300 yhteistyökumppaniamme on ollut mukana suunnittelemassa kilpailutehtäviä, teknisiä ratkaisuja ja tapahtuman oheistoimintoja.

Kymmeniä tukitiimiläisiä on ollut suunnittelemassa, että miten kaikki saadaan toimimaan niin, että kilpailijamme ja toimijamme voivat tapahtuman aikana keskittyä täysin omiin tehtäviinsä ja, että vieraamme voivat nauttia tapahtumasta mahdollisimman monipuolisesti.

Olemme laajalla yhteistyöllä luoneet nyt toukokuussa ammatillisen koulutuksen kilpailuareenan Joensuuhun, jotta osaajamme, niin nuoret kuin vanhemmatkin pääsevät loistamaan. Missään muussa tapahtumassa, kuin Taitaja-tapahtumassa ei pääse yhtä nopealla silmäyksellä näkemään koko ammatillisen koulutuksen monipuolisuutta. En koskaan kyllästy Taitajaan, se on hieno tapahtuma! Taitajan perusolemuksesta kannattaa pitää kiinni, vaikka sitä yhteistyöllä vuosien varrella kehitetäänkin.

05_Anne_Karppinen.jpgKun katsot nuorta, joka keskittyneesti tekee ammatillista osaamista vaativaa tehtäväänsä keskittyneesti ja huolellisesti, et voi olla tuntematta valtavaa ylpeyden ja turvallisuuden tunnetta. Suomi on hyvissä käsissä nyt ja myös tulevaisuudessa.

Tulethan käymään paikan päällä! Toivomme todella, että tulet, ja viihdyt tapahtumassamme.

Tervetuloa ja nähdään Joensuussa!

Taitaja2019-kilpailujohtaja Anne Karppinen