Teknologiaosaajien uratarinoita: Joni Nieminen

Joni Nieminen on valmistunut koneistajaksi ja työvälinevalmistajaksi ammattikoulusta suorittaen samalla lukion oppimäärän sekä ylioppilastutkinnon. Sen jälkeen Joni on opiskellut alan alemman ja ylemmän ammattikorkea-koulututkinnon sekä opettajan pedagogisen pätevyyden, jonka jälkeen tie vei lehtoriksi TAMKiin. Joni on kilpaillut Taitajassa 1997 ja 1998. Lisäksi hän osallistui WorldSkills Montreal 1999 -kilpailuun.

Kone- ja tuotantotekniikassa minua kiinnostaa erityisesti tarkkuus, jota työssä tarvitaan. Vaatimusten saavuttamiseen tarvitaan paljon tietoa ja taitoa. Nykyisestä työstäni opettajana haaveilin jo nuorena. Itselleni opetustyössä parasta ovat ne hetket, kun opiskelijat oivaltavat ja oppivat uutta. Ammattikouluopiskelijana otin osaa kaksiin Taitaja-kisoihin. Minut valittiin karsintojen kautta Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen, ja pääsin kisaamaan Montrealiin WorldSkills-kilpailuun.

Olen aina ollut kilpailuhenkinen, joten kisaaminen myös ammattitaidossa oli kiinnostavaa ja motivoivaa. Ammattitaitokilpailut olivat nuorelle miehelle hyvä oppikoulu. Kilpailuista sain erityisesti lisää itsevarmuutta. Kisoissa pääsin näyttämään muille ja ennen kaikkea itselleni, että mistä tahansa voi selvitä. Kilpailutehtävät olivat haastavia erityisesti ajankäytön suhteen. Muistan, kuinka monet alalla pitkään olleet am-mattilaisetkin ihmettelivät, kuinka kilpailutehtävistä on mahdollista selvitä tietyssä aikarajassa. Mutta joka kerta selvittiin!