Taitaja9-kisat RoadShowna, kaikki mukaan!

Salon Seudun ammattiopisto järjesti Taitaja9-paikalliskisat Salon alueella tänäkin vuonna RoadShowna.

Ensimmäisen kerran tätä konseptia kokeilimme viime vuonna, ja sen saaman hyvän palautteen ja kisaan osallistuneiden joukkueiden huikean määrän innoittamana päätimme jatkaa.

Idea yleensäkin lähteä viemään kisa peruskouluille tuli halusta antaa kaikille yläkoululaisille mahdollisuus osallistua Taitaja9-kisaan nyt, kun se on sääntöjenkin puitteissa mahdollista.

Mitä sitten kisan järjestämiseen tarvittiin? No ainakin kaksi asialle omistautunutta ja hieman suuruudenhullua toimijaa ja tietysti innostuneita Tutor-opiskelijoita.

Ideana siis on ottaa kaksi kuorma-autoa ja tehdä niiden lavoille kilpailuradat, joissa kummassakin on kolme Taitaja9-tehtävää. Radan suorittamisesta mitataan kokonaisaika, jolla joukkueet kilpailevat keskenään. Niin ja ihan tolkuttoman kauan ei radalla tietenkään saa olla, sillä kaikissa kolmessa tehtävässä on määritelty tehtävän suorittamiseen käytettävä maksimiaika.

Tänä vuonna valitsimme pintakäsittelyltä, metallilta ja rakentamiselta kilpailutehtävät. Pintakäsittelyn tehtävän keksimme ja kehittelimme itse, metallin tehtävä oli pneumatiikkaa ja löytyi Skills Finlandin tehtäväpankista ja rakentamisen tehtävä napattiin Tampereen Taitaja9-finaalista.

Tämän syksyn kilpailun valmistetut aloitettiin jo viime keväänä sillä, että sovittiin alueen koulujen kanssa RoadShow-aikataulusta. Yhdeksän koulua, kymmenen stoppia. Liikkeelle lähdettiin jo elokuun lopussa, koska kyseessä on ulkotapahtuma. Tänä vuonna onneksi sää suosi meitä – saimme vain yhtenä päivänä vettä niskaamme, mikä ei tietenkään meitä hidastanut.

Opiskelijat tulivat innolla katsomaan ja kisaamaan. Mietittiin, mitä tehtäviä tänä vuonna on, kun viime vuonna oli sitä porkkanaa ja niitä ruuveja ja nauloja. On ihan mahtavaa huomata, kuinka ison ja mukavan muiston tällainen yksi erilainen koulupäivä saa aikaan näissä nuorissa.

Kuinka paljon niitä joukkueita sitten oli? No, viime vuonna oli 306 joukkuetta ja tänä vuonna salaa toivoimme, että saisimme vielä enemmän. Josko saataisiin 1000 opiskelijaa eli 334 joukkuetta. No, saatiinhan ne! Joukkueita oli tänä vuonna yhteensä 345 eli 1035 yläkoululaista osallistui kisaan. Aivan mahtavaa!

Iso kiitos tästä määrästä tietysti kuuluu peruskouluille. Ilman heidän innostustaan ja oppilaiden kannustusta ei meillä olisi kilpailijoita.

Tiina Lakanen, Salon alueen Taitaja9-vastaava

Mika Rautiainen, Salon seudun ammattiopiston myynti- ja markkinointipäällikkö

 

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide