Skip to main content

Maailmanmestari Sofia Sundqvist hyötyy työssään edelleen kisakokemuksesta

Yrkesakademin i Österbottenista lähihoitajaksi valmistunut Sofia Sundqvist työskentelee kotihoidossa, johon koronakriisi on vaikuttanut selkeästi. Sofia voitti MM-kultaa WorldSkills Abu Dhabi 2017 -kilpailuissa. Vaikka tapahtumasta on jo tovi aikaa, on se hyvin mielessä edelleen.

Sofia_Sundqvist.pngPystyn edelleen käyttämään WorldSkills-kilpailun tuomaa kokemusta hyödyksi työssäni. Joskus kun esimerkiksi annan asiakkaalle ohjeita, saattaa mieleeni tulla, että tämän opin valmentautuessani WorldSkills-kilpailuun. Se on hauskaa! Kilpailuun osallistuminen oli hieno kokemus, vaikka se oli todella vaativaa ja kilpailupäivät Abu Dhabissa jännittivät.

Työskentelen Kruunupyyn kotihoidossa, jossa työskentelin hieman eri tehtävissä jo ennen WorldSkills-kilpailua. Kotihoidossa työskentelemme ihmisten kotona. Autamme esimerkiksi hygieniassa ja pukeutumisessa, ruokailussa, lääkkeiden ottamisessa ja monessa muussa. Tuemme ja autamme asiakkaita, jotta he voisivat asua kotona mahdollisimman pitkään.

Viihdyn työssäni erinomaisesti. En erityisesti suunnitellut työskenteleväni nimenomaan kotihoidossa. Työ onkin yllättänyt positiivisesti. En ehkä aiemmin osannut ajatellakaan, kuinka antoisaa on auttaa ihmisiä tällä tavoin.

Olen hakenut jatko-opintoihin ja jos tulen valituksi, aloitan syksyllä ammattikorkeakoulussa opinnot terveydenhoitajaksi.

Työskentelyä koronaepidemian keskellä

Tällä alueella ei ole vielä ollut koronatartuntoja ja teemme parhaamme, jotta tilanne säilyisi sellaisena. Olemme todella tarkkoja aseptiikan kanssa eli teemme kaikkemme, jotta bakteerit eivät pääse leviämään esimerkiksi välineiden kautta. Kotikäynneillä käytämme aina suusuojainta ja hanskoja, samoin suojavaatetta. Suojavarusteet ovat onneksi riittäneet hyvin.

Ohjeet tarkentuvat lähes päivittäin ja teemme parhaamme muuttuvassa tilanteessa. Monet asiakkaat ovat tietysti huolissaan ja vähän allapäin, koska eivät voi tavata läheisiään.

Yritän pysyä positiivisena, enkä anna pelolle valtaa. Voimme vain mennä päivä kerrallaan ja pitää toisistamme huolta.