40 graafinen suunnittelu / graphic designer

Graafinen suunnittelija laatii painotuotteen ulkoasun. Yksittäisen tuotteen suunnittelun lisäksi voidaan suunnitella kokonaisen mainos- tai tiedotuskampanjan visuaalinen ilme ja linja.

Lajissa kilpailllaan kaksi- tai kolmiulotteisten tuoteiden kuten postikorttien, esitteiden, julisteiden tai pakkausten toteutuksessa.

Kilpailija Sanna-Sofia Svensk

Opiskelen tällä hetkellä media-alaa Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä Gradiassa, jossa olen aloittanut opinnot syksyllä 2017. Aikaisemmin olen suorittanut painoviestinnän perustutkinnon Jyväskylän ammattiopistossa, josta valmistuin keväällä 2017. Painoviestinnän opinnoissani erikoistuin ulkoasuntoteuttajaksi. Lisäksi olen kirjoittanut ylioppilaaksi keväällä 2015.

Kilpailukokemusta minulle on kertynyt Taitaja2017-kilpailusta Helsingistä, jossa kilpailin painotuotteen suunnittelussa. Kilpailemisessa parasta on itsensä haastaminen sekä omien tavoitteiden eteen työskentely. Lisäksi kilpailu on ikimuistoinen kokemus, jonka muistaa aina!

Budapestin EuroSkills-kilpailuun valmistaudun yhdessä valmentajani Vesa Iltolan kanssa. Syksyn kilpailuun harjoittelen tehden mahdollisimman monipuolisesti erilaisia töitä niin harjoituksena kuin oikeille asiakkaillekin.

Harrastan valokuvausta ja matkustamista. Viimeisimpänä olen käynyt Georgiassa, Armeniassa ja Ukrainassa. Lisäksi katutaide, urbaani löytöretkeily ja skeittaaminen ovat lähellä sydäntäni.

”Randomit asiat elämässä on parhaita!”

ekspertti vesa iltola

Lajin eksperttinä, lajipäällikkönä ja kilpailijan valmentajana toimii Vesa Iltola (Gradia).

Tukijat