valmennusjärjestelmä

Skills Finland on kehittänyt valmennusjärjestelmän, jonka tavoitteena on entistä osaavampi työvoima, ammatillisen koulutuksen imagon ja laadun kehittäminen sekä yritysten ja oppilaitosten välisen yhteistyön vahvistaminen.

Osa valmennukseen osallistuvista nuorista tähtää kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin, osa kehittää itseään tulevaa työelämää varten.

Valmennusta koordinoivat strategiset lajiperheohjausryhmät, joissa on mukana mm. työnantaja- ja työntekijäliittojen edustajia sekä koulutuksen järjestäjiä. Jokaisen lajin valmennusta koordinoi lajipäällikkö. Kansainvälisiin kilpailuihin lähte Suomesta ekspertti eli tuomari jokaiseen lajiin, mihin lähetämme kilpailijan. Hän osallistuu kilpailijan valmennukseen yhdessä lähivalmentajien kanssa.

 

 

 

 

Nuorten huippuosaajien valmentautumisapuraha

Käsiteollisuuden Edistämissäätiö ja Skills Finland ry ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on tukea WorldSkills-, EuroSkills-tai Abilympics-kilpailuihin valittuja nuoria kädentaitoihin liittyvän huippuosaamisen viimeistelyssä apurahan turvin. LIsätietoja ja hakulomake (pdf)