Taitaja-kilpailu Tulosta Sähköposti
Skills Finland ry:n toiminnan näkyvin vuosittainen tapahtuma Suomessa on Taitaja, joka on maamme suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Taitaja-tapahtuma koostuu ammattitaidon SM-kilpailuista, Taitaja9-kilpailusta, TaitajaPLUS-kilpailuista ja oheisohjelmasta.

Taitaja on tarkoitettu kilpailuvuonna 20 vuotta täyttäville tai sitä nuoremmille ammatillisessa koulutuksessa oleville nuorille. TaitajaPLUS on erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden kilpailu ja Taitaja9 kädentaitokilpailu yläkoululaisille.

Taitaja koskettaa monia: Vuosittain järjestetään kymmeniä semifinaaleja, joihin osallistuu yli tuhat opiskelijaa. Finaalissa kilpailee yli 400 oman alansa osaajaa, ja kilpailupaikalle saapuu kymmeniä tuhansia katsojia. Kilpailussa ratkotaan yli 40 ammattitaitolajin suomenmestaruudet.

Taitaja on ammatillisen koulutuksen näyteikkuna ja kehittäjä. Se on työelämän, koulujen ja opiskelijoiden kohtauspaikka. Taitajassa pääsee verkostoitumaan ja peilaamaan itseään ja omaa oppilaitostaan muihin: osaamista, työmenetelmiä, työkaluja ja työympäristöä.

Ota yhteyttä

Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen, +358 50 532 2765, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Taitaja2016-toimiston yhteystiedot tapahtuman verkkosivuilla

Taitaja2017-toimiston yhteystiedot tapahtuman verkkosivuilla

Pysy kärryillä ajankohtaisista ammattitaitoasioista, tilaa uutiskirjeemme laittamalla viesti osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Tutustu Taitajaan – luettavaa ja videoita

  • Taitaja-tapahtuma pähkinänkuoressa – katso videomme (YouTube)
  • Miltä ammattitaitokilpailuissa näyttää – katso videomme (YouTube)
  • Miten Taitaja kehittää ammatillista koulusta? Lue artikkeli aiheesta (Skillsletter 2/2014)
  • Kirjassa Taitaja-toimijat kertovat näkemyksiään tapahtuman tulevaisuudesta sekä Skills Finlandin roolista Taitajan taustaorganisaationa ja kehittäjänä. Taitaja – 25 vuotta tietoa, taitoa ja tahtoa (pdf, 2014)
  • Kirjassa Taitaja-kilpailujen, yrittäjyyden ja ammatillisen koulutuksen toimijat jakavat kokemuksiaan yrittäjyyden oppimisesta ja opettamisesta. Taitajasta yrittäjäksi (pdf, 2015)

Jäikö jotain löytymättä? Kaipaatko jostain aiheesta lisätietoa?

Uudistamme verkkosivujen sisältöjä ja kuulemme mielellämme, miten voisimme niitä kohentaa. Laita viestiä osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen ja neuvomme sinut tiedon lähteille. Samalla saamme arvokasta tietoa siitä, miten tiedot sivuiltamme löytyvät.

Suurtapahtumaan osallistuminen on ikimuistoinen kokemus paitsi kilpailijoille, tapahtuman järjestelyihin osallistuville ammattioppilaitosten opiskelijoille. Kuva: Mika J. Luomansivu